Volgeboekt! Frerick den Haan - pianist & componist

5 januari 2024, van 20:15 tot 22:00 | Bibliotheek Nieuw Waldeck

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een uniek en veelzijdig pianoconcert!

Frerick den Haan is pianist en componist van voornamelijk neoklassieke muziek. De uit Den Haag afkomstige muzikant creëert met zijn stilistische composities een eigen wereld waarin hij kan ontsnappen uit de dagelijkse hectiek van de dag; waar chaos verandert in orde en rust.

Frerick den Haan haalt zijn invloeden uit muziek van oude meesters als Ravel, Debussy en Chopin, maar wordt daarbij ook beïnvloedt door hedendaagse componisten & bands als Hans Zimmer, Ólafur Arnalds, Jóhann Jóhannsson, Death Cab for Cutie en Nirvana. Altijd is hij op zoek naar de juiste balans tussen (neo)klassiek, impressionisme, film- en indiemuziek waarbij hij de melancholie van de piano benadrukt.

Zijn muziek wordt door miljoenen luisteraars omarmd en gecureerd door de grootste ‘editorial playlists’ van Spotify en Apple Music. In 2021 belandde zijn muziek drie keer achterelkaar in Spotify playlists als: Classical New Releases, Instrumental Study, AtmosphericPiano and Piano Chill en Apple Music's grootste neoklassieke playlist. Samen met illustratoren animator Sarah Pannekoek componeerde hij meervoudig genomineerde muziek voor een korte animatiefilm (L’Étranger) welke te zien was op binnen- en buitenlandse filmfestivals, waaronder FilmOneFest (USA), Framed Groningen (NL) en Longless Film Festival (IT).

Met wortels in jazz- en klassieke muziek heeft Frerick den Haan zich ontwikkeld tot een veelzijdig muzikant. Naast zijn eigen composities is hij actief als toetsenist voor de Nederlandse indiepopband Handsome Poets (bekend van de hits Sky On FireDance The War is Over),verkoopt hij zijn eigen jazz cd’s in Japan, speelde met Hamid El Kasri - één van de grotere gnawa maâlems in Den Haag - en componeert hij muziek voor NFT-games van Haagskunstenaar Beer van Geer.

Het wordt dus een avond om heerlijk weg te dromen op de zachte klanken die Frerick den Haan tevoorschijn tovert!

Praktische informatie

Bibliotheek Nieuw Waldeck
Vrijdag 5 januari, 20.15-22.00 uur
(Let op: Deur open: 19.30 uur. Deur dicht: 20.15 uur.)

Reserveer uw gratis kaartjes met de onderstaande knop!

(Foto: Peter van der Wal.)

Foto: Carlijn Stortelder.

Gratis kaartjes reserveren voor dit prachtige concert kan hier!