Stadsdeeldichters 2024

Dinsdag 20 augustus 2024, van 14:00 tot 15:30 | Elke 4 weken | Bibliotheek Nieuw Waldeck

Kosten: gratis

Dicht en deel!

Stadsdichters zijn inmiddels een bekend fenomeen in de grote steden.
Maar welke verhalen verschuilen zich in ons stadsdeel?

Als een stadsdeeldichter iets ziet of meemaakt in zijn of haar stadsdeel, kan er naar eigen inzicht een gedicht of kort verhaal geschreven worden. Dichter is in dit geval dus een breed te interpreteren begrip.

De stadsdeeldichter dicht en deelt. Hij of zij dicht op papier én dicht de kloof tussen de verschillende stadsdeelbewoners. Tegelijkertijd deelt de stadsdeeldichter zijn of haar ervaringen, gedachten, inzichten en emoties met anderen.

Bibliotheek Nieuw Waldeck zorgt ook dit jaar weer voor tijd,ruimte en koffie of thee om de stadsdeeldichters bij elkaar te brengen en aan te moedigen tot het schrijven van nieuwe teksten.

Elke maand zal er een opdracht klaarliggen om als groep de kunst van het dichten verder uit te diepen. Samen met de stadsdeeldichters kijken wij naar wat zij nodig hebben. Denk hierbij aan bijvoorbeeld workshops, optredens of het organiseren van een expositie.

Er is geen benoeming tot stadsdeeldichter. Wie wil mag zich bij dit collectief aansluiten. Iedereen is welkom, van jong tot oud, met ervaring of juist zonder ervaring!

De cursus is gratis. Aanmelden is niet nodig.

 

Praktische informatie:

  • Waar?

    Bibliotheek Nieuw Waldeck, Rossinilaan 141

  • Wanneer?

    Iedere laatste dinsdag van de maand van 14.00 tot 15.30 uur

  • Voor Wie?

    Iedereen


Volg Bibliotheek Nieuw Waldeck: