Docu-Donderdag: The Velvet Queen

Donderdag 25 april 2024, van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Scheveningen

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een betoverende en filosofische reis

Tijdens de maand van de filosofie vertonen we de documentaire The Velvet Queen van regisseur Marie Amiquet. De kijker wordt gedurende anderhalf uur meegenomen in een fenomenale reis door de Tibetaanse bergen, ver weg van de bewoonde wereld, waar ruimte is voor filosofisch reflecties, op zoek naar de sneeuwpanter. Zowel het landschap als de bewoners worden fenomenaal in beeld gebracht.

De wereldberoemde natuurfotograaf Vincent Munier nodigde avonturier en romanschrijver Sylvain Tesson uit om gezamenlijk in de Tibetaanse bergen op zoek te gaan naar de uiterst zeldzame sneeuwpanter (de ‘geest van de bergen’, zoals lokale bevolking het dier noemt). Tesson accepteerde het aanbod van Munier, die het spotten van dieren ‘tot esthetiek en filosofie heeft verheven’. De twee mannen trekken door het Tibetaanse landschap om te zien wat anderen ontgaat: magische, prachtige dieren. En dus wachten ze en kijken.

De documentaire The Velvet Queen is een filosofische reis met betoverende beelden van een plek waar velen van ons nooit voet op zullen zetten. De film is een pleidooi voor aandachtig kijken en opgaan in het moment.

Reserveren 
De documentaire duurt 90 minuten. De toegang is gratis, reserveren via onderstaande groene reserveerknop. Als u zich heeft aangemeld en toch niet kunt komen ontvangen wij graag een afmeldingsbericht.

U bent van harte welkom! 
Bibliotheek Scheveningen | Scheveningseweg 333 | scheveningen@bibliotheekdenhaag.nl | 070-3538620

RESERVEREN