HIP workshop en mini-lezing: Ontwerp je eigen Art Nouveau tegeltableau (VOL)

16 februari 2024, van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Scheveningen

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tegels hoeven niet saai te zijn! Kijk voor inspiratie alvast naar de natuur en ontwerp je eigen Art Nouveau tegeltableau in deze HIP workshop.

HIP mini-lezing en workshop: Art Nouveau tegeltableau  

In Den Haag zijn prachtige gebouwen te vinden in Art Nouveau-stijl. De afdeling Monumentenzorg laat een onderzoek doen naar deze gebouwen Den Haag. Eén van de onderzoekers geeft een mini-lezing van een kwartier over deze elegante, sierlijke bouwstijl. Daarna gaat u zelf aan de slag en ontwerpt en tekent u uw eigen Art Nouveau tegeltableau in deze HIP workshop

Rozenburg

In Den Haag zat vroeger een fabriek die onder andere tegeltjes maakte; de N.V. Haagsche Plateelbakkerij Rozenburg. In het begin van de vorige eeuw was de kunststroming Art Nouveau in de mode en Rozenburg maakte prachtige Art Nouveau tegeltjes.  

Inspiratie uit de natuur

Art Nouveau, Jugendstil, slaoliestijl het zijn allemaal benamingen voor een kunststroming die van het eind van de negentiende tot aan de Eerste Wereldoorlog duurde. Kunstenaars van deze stroming keken voor inspiratie naar de natuur en gebruikten veel zwierige lijnen, gestileerde bloemen en insectachtige patronen. Art Nouveau was een zeer populaire kunststroming in de toegepaste kunst, zoals glaskunst, sieraden, meubels, serviezen en boekdrukkunst. Je ziet de Art Nouveau ook terug in architectuur uit deze periode en waar komen architectuur en toegepaste kunst elkaar nou beter tegen dan in tegels? In de workshop gaan we vier tegeltjes beschilderen in de stijl van de Art Nouveau. Vier tegeltjes, omdat verschillende tegels meestal samen een patroon vormen. 

Aanmelden 
Ben je nieuwsgierig naar deze lezing en workshop? Geef je dan snel op via de reserveerknop hieronder, er zijn beperkt plekken beschikbaar. Lukt het niet? Vraag dan hulp bij onze informatiebalie.

Heeft u zich aangemeld voor een workshop, cursus of lezing? We verzoeken u vriendelijk om af te melden wanneer u niet kunt komen.

Bibliotheek Scheveningen | Telefoonnummer: 070 353 86 20 | E-mail: scheveningen@bibliotheekdenhaag.nl

Deze HIP workshop wordt aangeboden door de afdeling Monumentenzorg en het Haags Gemeentearchief.  

 

 


 

RESERVEREN