HIP kinderworkshop: Mondriaan

8 maart 2023, van 15:00 tot 16:30 | bibliotheek Schilderswijk

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Leer meer over de schilder Mondriaan in deze workshop

Piet Mondriaan 
De Nederlandse schilder Piet Mondriaan (1872-1944) is beroemd over de hele wereld. Hij schilderde vooral met rechte zwarte lijnen en de kleuren rood, blauw en geel. Maar toen hij begon met schilderen maakte hij schilderijen van bomen, molens en de zee. Ontdek hoe Mondriaan steeds meer abstract ging werken.   

Victory Boogiewoogie 
In het Kunstmuseum in Den Haag hangt een van de meest beroemde schilderijen van Mondriaan, De Victory Boogiewoogie. Het is het laatste schilderij dat de schilder maakte. In het prentenboek ‘Keepvogel en Kijkvogel in het spoor van Mondriaan’ kun je een beetje de weg volgen die Mondriaan aflegde.   

Eigen compositie 
We bekijken het prentenboek door Wouter van Reek en een aantal schilderijen van Mondriaan. Daarna mag je zelf een compositie maken in rood, blauw, geel, zwart en wit.  

Reserveren 
Hou je van geschiedenis en vind je het leuk om mee te doen met de workshop? Schrijf je dan snel in, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar schilderswijk@bibliotheekdenhaag.nl of door te bellen naar 070 353 52 85.
De workshop is voor kinderen van 8-12 jaar.