Junior Academy

Zaterdag 8 april 2023, van 11:00 tot 14:45 | Elke week

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Gelijke kansen voor (meer) begaafde kinderen uit Den Haag

Voor leerlingen met bovengemiddelde cito-toetsscores is er in veel situaties te weinig gerichte aandacht of ondersteuning, terwijl de sociaal-emotionele ontwikkeling van deze kinderen kwetsbaar is.
Op de Junior Academy wordt hier aandacht aan besteed en op ingespeeld.
Ook identiteitsontwikkeling komt, juist voor deze doelgroep, aan bod. Het zijn de voorwaarden die maken dat een kind zich in alle opzichten optimaal kan ontwikkelen.   

Op de Junior Academy leren leerlingen om zich bewust te worden van hun eigen ontwikkeling. De leerlingen worden uitgedaagd door met verschillende activiteiten te onderzoeken hoe zij hun studievaardigheden kunnen ontwikkelen en wat zij daarbij nodig hebben. Het maken van verantwoorde keuzes zoals, het hanteren van een gezonde leefstijl, leren de leerlingen ook op Junior Academy. Dit draagt bij aan een positieve talentontwikkeling van een kind. Leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8, met bovengemiddelde Cito-toetsuitslagen (A/B), kunnen naar de weekendschool van de Junior Academy, zodat zij extra ondersteuning en begeleiding krijgen in hun totale ontwikkeling en de kans krijgen om het beste uit zichzelf te halen.

Aanmelden
Heeft u vragen of wilt u uw kind aanmelden? U kunt mailen naar info@stichtingjunioracademy.nl

Locatie
Bibliotheek Schilderswijk
Koningstraat 439
2515JL Den Haag