Lezing: De Haagse School in een ander licht

Dinsdag 4 juni 2024, van 17:30 tot 18:30 | Bibliotheek Schilderswijk

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De kunstwerken van de 'Haagse School' behoren tot de beroemdste ter wereld. Ontdek de Haagse landschappen en zeegezichten uit de 19de eeuw.

Haagse schilders
Ruim150 jaar geleden observeerde een groep Haagse schilders het strand van Scheveningen. Ze schilderden er vissersvloten en legden de grote wolkenpartijen boven zee vast. Ook koeien, schapen, molens en rivierlandschappen werden geliefde onderwerpen. Met deze schilderijen werd de groep wereldberoemd. Laat je verrassen door de landschappen en zeegezichten van de schilders van de Haagse School tijdens deze lezing en maak kennis met het Kunstmuseum waar deze werken te zien zijn.

Stad naar het Kunstmuseum
Voor elk stadsdeel in Den Haag organiseert het Kunstmuseum avondopeningen. Met gratis busvervoer, ontvangst met een drankje, muziek en een podiumprogrammering. Deze lezing is een goede voorbereiding op het bezoek aan het museum op 12 juni vanuit stadsdeel Centrum en Laak.

Ook mee met de bus? Op 12 juni maken we met zijn allen een spetterde reis naar de wereld van de kunst! Kijk hier voor meer informatie:
https://www.kunstmuseum.nl/nl/museumavonden

Reserveren voor de lezing op dinsdag 4 juni
Ben je benieuwd geworden? Reserveer dan snel een plek voor deze lezing.
Per e-mail: schilderswijk@bibliotheekdenhaag.nl
Per telefoon: 070 353 52 85
Of gewoon de balie van de Bibliotheek Schilderswijk, Koningstraat 439