Workshop: De Haagse School – van schets naar schilderij

Maandag 3 juni 2024, van 15:30 tot 16:45 | Bibliotheek Schilderswijk

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Laat jij je inspireren door de schilders van de Haagse School? Op maandag 3 juni ga je op schilderavontuur in jóúw bibliotheek! Voor iedereen van 6 tot 12 jaar.

Van schets naar schilderij
Tijdens de workshop laat je je door beroemde schilderijen inspireren. Net als de kunstenaars van de Haagse School gaan we schetsen maken, om die daarna uit te werken tot een schilderij. Met professionele materialen en op werkbladen gaan we samen aan de slag, onder leiding van één van de enthousiaste museumdocenten van het Kunstmuseum.

De Haagse School in een ander licht
In het Kunstmuseum is (van 16 maart tot 1 september) de tentoonstelling De Haagse School in een ander licht te zien. Belangrijke kunstwerken van kunstenaars uit de negentiende eeuw zijn er te zien, die de stad Den Haag en haar omgeving als inspiratiebron hadden. Ze maakten snelle tekeningen in hun schetsboekjes en namen hun schilderkist mee om een miniatuurwerkje te maken in olieverf. Wist je dat er voordat er een haven was in Scheveningen bomschuiten op het strand lagen? Dat er vroeger echte ezeltjes op het strand stonden om een ritje op te maken? De schilders van de Haagse School laten ons de landschappen van vroeger herbeleven.

Stad naar het Kunstmuseum
Voor elk stadsdeel in Den Haag organiseert het Kunstmuseum avondopeningen. Met gratis busvervoer, ontvangst met een drankje, muziek en workshops en rondleidingen. Deze workshop is een goede voorbereiding op het bezoek aan het museum op 12 juni vanuit stadsdeel Centrum en Laak. Kijk voor meer informatie op https://www.kunstmuseum.nl/nl/museumavonden

Ook mee met de bus?
Op 12 juni maken we met zijn allen een spetterde reis naar de wereld van de kunst! Je kunt je gratis inschrijven:
Per e-mail: schilderswijk@bibliotheekdenhaag.nl
Per telefoon: 070 353 52 85
Of gewoon de balie van de Bibliotheek Schilderswijk, Koningstraat 439

Reserveren voor de workshop op maandag 3 juni
Ben je benieuwd en wil jij schildertalenten verder ontwikkelen? Reserveer dan snel een plek voor deze avontuurlijke workshop, want vol is vol!
Per e-mail: schilderswijk@bibliotheekdenhaag.nl
Per telefoon: 070 353 52 85
Of gewoon de balie van de Bibliotheek Schilderswijk, Koningstraat 439