Duurzaamheidsmarkt

1 november 2023, van 12:00 tot 20:00 | Bibliotheek Segbroek

Kosten: Entree gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Vraag jij je af hoe je kunt besparen op energieverbruik? Wil je meer weten over duurzame initiatieven in Segbroek? Of ben je benieuwd naar duurzame restaurants en winkels in de wijk? Kom dan tijdens de Nationale Klimaatweek naar de bieb voor tips. Neem een kijkje, proef en geniet van de muziek!

Kom langs

Er is de hele middag en avond van alles te beleven op onze markt. Er hoeft nergens voor aangemeld te worden.

Bibliotheek Segbroek
Weimarstraat 353
2562HL Den Haag

Deelnemers

Energietransitie:
Informatie over de omschakeling van gas naar schone energie in Den Haag, wat er in uw wijk gaat gebeuren en wat dit voor u betekent. 

Birdflower: 
Koffie en zoete heerlijkheden van biologische lokale producten, uit een zero-waste keuken.  

Duurzaam Den Haag:
De energiecoaches gaan bewoners informeren wat zij doen en kunnen bewoners inschrijven voor een energiecoach gesprek. Ook is er een energiespel waar men op een leuke manier ontdekt hoe je energie kunt besparen in huis. Voor elke inschrijving voor de nieuwsbrief en de Direct Bespaar Actie een duurzaam cadeautje. 

Lekkernassuh: 
Stichting Lekkernassûh draagt bij aan een eerlijke en duurzame voedselketen in Den Haag en omgeving. Ze vormen de schakel tussen jou en lokale boeren, tuinders en andere producenten. Informatie over deelname aan de wekelijkse versmarkt en de verpakkingsvrije winkel. Er zullen ook diverse producten worden verkocht. 

De Groene Regentes en Kopgroep 2030:
Buurtinitiatief uit het Regentesse- en Valkenboskwartier dat enorm veel omvangt, van energiecoaches tot een zonnepanelen cooperatie. Informatie over alles wat ze doen. 
Kopgroep2030 bestaat uit een groep enthousiaste bewoners van Koning- en Regentesseplein en omgeving. Deze bewoners willen graag met alle buurtbewoners aan de slag met meer groen en schone energie in de buurt!

SmartCity: 
Informatie over wat er in Den Haag gebeurt aan digitale innovatie en hoe dit ons  leven duurzamer maakt. Uw hulp is hierbij nodig, kom langs voor meer informatie over huidige projecten en plannen voor de toekomst. 

Buurtschuur Segbroek:
is een non-profit uitleendienst voor gereedschap in het stadsdeel Segbroek. Ze werken zoals een bibliotheek: in ruil voor een jaarlijks lidmaatschap van €12 per jaar krijg je als lid onbeperkt toegang tot een breed  assortiment (tuin)gereedschap om thuis mee te renoveren en repareren. 

Ali's Lebanese incredible sandwiches: 
Heerlijke vegetarische Libanese lekkernijen gemaakt met lokale producten.
Ali's Lebanese Incredible Sandwiches is een uniek vegetarisch en veganistisch concept dat staat voor kwalitiet, autenticiteit en ongelooflijke smaken. We zijn gepassioneerd over het serveren van de meest gezonde, verse en hoogwaardige gerechten die met de hand worden bereid.

Workshop Barbie: 
Angelique Schippers van Talentenloods heeft het doel om jeugd te stimuleren eerder met hun talenten aan de slag te gaan. Zij organiseert een workshop en tentoonstelling waarbij zij barbies als model gebruikt. De tentoonstelling draait vooral om de hoeveelheid afval die wij als maatschappij de wereld inbrengen. Zij maakt van het afval dat wij als collega's zullen aanleveren kleertjes voor de barbies samen met de kinderen die langskomen.  

WoonWijzerWinkel:
Het energieloket voor verduurzaming en energiebesparing!
Informatie over:
Vacuüm glas; Isolatie mogelijkheden; Kozijnen; Energiebesparende maatregelen en Kleine warmtepomp. 

Live Muziek! Optredens om 17.00 uur en 18.30!
Conservatorium jazz trio, ze spelen levende jazz waarbij invloeden van nu en van de traditionele jazz tijden
met elkaar combineren op een speelse manier!
Daarnaast zijn ze ook niet vies van zwoele soul en frisse funk dus de voetjes kunnen om de zoveel tijd zeker van de vloer! 

Koen van der Linden - Piano 
Joris van Deventer - Drums 
Ties Laarakker - Bas