Lezing: De Haagse School in een ander licht

Donderdag 25 april 2024, van 10:00 tot 11:00 | Bibliotheek Wateringse Veld

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ontdek landschappen en zeegezichten uit de 19de eeuw

Haagse schilders

Ruim 150 jaar geleden observeerde een groep Haagse schilders het strand van Scheveningen. Ze schilderden er vissersvloten en legden de grote wolkenpartijen boven zee vast. Ook koeien, schapen, molens en rivierlandschappen werden geliefde onderwerpen. Met deze schilderijen werd de groep wereldberoemd. Laat je verrassen door de landschappen en zeegezichten van de schilders van de Haagse School tijdens deze lezing en maak kennis met het Kunstmuseum waar deze werken te zien zijn.

Stad naar het Kunstmuseum

Voor elk stadsdeel in Den Haag organiseert het Kunstmuseum avondopeningen. Met gratis busvervoer, ontvangst met een drankje, muziek en een podiumprogrammering. Deze lezing is een goede voorbereiding op het bezoek aan het museum 15 mei vanuit stadsdeel Escamp. Meer informatie over de museumavond vind je HIER

Aanmelden

Ben je benieuwd? Reserveer dan een plek voor deze lezing. Je kunt mailen naar wateringseveld@bibliotheekdenhaag.nl of bellen naar 070-3536363. Aanmelden bij de Klantenservice in de bibliotheek kan natuurlijk ook.  

Deze lezing is onderdeel van het programma Stad naar het Museum van het Kunstmuseum Den Haag.

Deze lezing is onderdeel van het programma Stad naar het Museum van het Kunstmuseum Den Haag.