Interview Lale Gül door Yanti Danoekoesoemo

Vrijdag 31 mei 2024, van 19:30 tot 20:30 | Bibliotheek Ypenburg

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Interview met Lale Gül naar aanleiding van haar nieuwste boek 'Ik Ben Vrij'.

Reserveren

Ik Ben Vrij
In februari 2021 werd Nederland overdonderd door Ik ga leven, de openhartige, ontroerende en vlijmscherpe debuutroman van Lale Gül, waarin ze haar persoonlijke strijd tegen de verstikkende tradities en verwachtingen binnen haar streng religieuze gemeenschap beschreef. Lale verlangde naar vrijheid en die zou ze krijgen.
In Ik ben vrij blikt Lale terug op de eerste jaren van haar nieuwe leven. Dat heeft haar succes gebracht, prijzen, steun, nieuwe ontmoetingen en vriendschappen, en vooral vrijheid. Maar aan de andere kant is ze bedreigd en wordt ze uitgekotst door haar familie, vrienden van vroeger, de moslimgemeenschap en zelfs haar zusje, dat nog wél gelovig is en met volle overtuiging een hoofddoek draagt.
Ik ben vrij is een aangrijpend relaas en een diepgravende reflectie op de kracht van individuele vrijheid, de prijs van authenticiteit en de moed om tegen de stroom in te zwemmen. Lale beschrijft met haar geheel eigen pen, die honderdduizenden lezers al wist te ontroeren, op goudeerlijke wijze haar nieuwe leven. Ze neemt ons mee in haar bestaan van succesvol schrijver en tegelijk afvallige. Ze bezoekt lezingen, vrienden, schoonouders, schrijvers en haar therapeut, maar niet langer haar familie. Voor haar vrijheid heeft ze een hoge prijs betaald. Was die het waard?

Lale Gül
Lale Gül (1997) is schrijver en columnist. Tot haar zeventiende ging ze in het weekend naar een Koranschool van de stichting Milli Görüş, daarna studeerde ze Nederlands aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Haar debuutroman Ik ga leven werd een internationale bestseller en won diverse prijzen, waaronder de NS Publieksprijs in 2021.

Yanti Danoekoesoemo
Yanti Danoekoesoemo is presentator en interviewer. Ingewikkelde onderwerpen maakt zij begrijpelijk en relevant voor een groot publiek. Ze helpt schrijvers,  wetenschappers en andere experts hun kennis op een heldere en leuke manier te vertellen. 

Praktische informatie
Wil je ook naar dit interview komen? Reserveer dan een plek via de button hierboven.

 

Bij dit evenement geldt het volgende:

- Consumpties zijn enkel te betalen met cash.

- Bij aankomst wordt uw reservering gecontroleerd met een geldig identiteitsbewijs.

- Zonder aanmelding kunt u het interview niet bijwonen.

- Houd rekening met een eventuele tassencontrole.

 

Auteursfoto door Annaleen Louwes.