HIP-kinderworkshop: Mondriaan (8+)

Vrijdag 24 mei 2024, van 15:30 tot 16:30 | Ypenburg

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Leer meer over de schilder Mondriaan in deze Workshop!

Reserveren

Piet Mondriaan 
De Nederlandse schilder Piet Mondriaan (1872-1944) is beroemd over de hele wereld. Hij schilderde vooral met rechte zwarte lijnen en de kleuren rood, blauw en geel. Maar toen hij begon met schilderen maakte hij schilderijen van bomen, molens en de zee. Ontdek hoe Mondriaan steeds meer abstract ging werken.  

Victory Boogiewoogie 
In het Kunstmuseum in Den Haag hangt een van de meest beroemde schilderijen van Mondriaan, De Victory Boogiewoogie. Het is het laatste schilderij dat de schilder maakte. In het prentenboek ‘Keepvogel en Kijkvogel in het spoor van Mondriaan’ kun je een beetje de weg volgen die Mondriaan aflegde.   

Eigen compositie 
We bekijken het prentenboek door Wouter van Reek en een aantal schilderijen van Mondriaan. Daarna mag je zelf een compositie maken in rood, blauw, geel, zwart, grijs en wit.  

Reserveren 
Hou je van geschiedenis en vind je het leuk om mee te doen met de workshop? Schrijf je dan snel in, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De workshop is voor kinderen van 8-12 jaar.  

  • Arend van Dam Piet en de zee

    Piet maakt de zee na. Maar je ziet niet dat het de zee is. Piet doet wat hij wil. De zee is een lijn. De zon is een blok. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.

    E-book

  • Hans Janssen Piet Mondriaan

    Biografie over een van de belangrijkste schilders van de twintigste eeuw (1872-1944) .

    E-book