Uitnodiging: Michael Rakowitz diner

Zaterdag 29 juni 2024, van 15:30 tot 18:00 | Laan van 'S-Gravenmade - Molenvlietpark

Kosten: Gratis

Uitnodiging voor het diner op 29 of 30 juni met Michael Rakowitz.

Jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd voor de diners in het Molenvlietpark!

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni organiseert kunstenaar Michael Rakowitz samen met de Participatie Keuken twee feestelijke diners in het Molenvlietpark als onderdeel van de voorbereidingen voor het kunstwerk Be Longing.

In het Molenvlietpark zijn met de aanleg van de Rotterdamsebaan bijzondere archeologische vondsten gedaan. De gebroken potten vormden de inspiratie voor het nieuwe kunstwerk dat gaat over migratie. De Amerikaanse kunstenaar Michael Rakowitz heeft zelf een Joods-Irakese achtergrond en weet uit eigen ervaring wat het betekent om je land en huis te moeten verlaten en je opnieuw ergens te vestigen. Om je daar weer thuis te kunnen voelen vormt de keuken een belangrijke plek met recepten, geuren en huiselijke objecten die je meeneemt uit je oorspronkelijke vaderland. 

Voor Michael is samen eten een manier om samen aan een stad te bouwen. Hij nodigt iedereen in Den Haag uit voor de diners, om samen te koken en eventueel iets van eigen keramiek (bijvoorbeeld een bord, schaal, vaas, kom of een kopje) mee te nemen om tijdens het diner te gebruiken en daarna aan het kunstwerk te schenken. Of als u dat al heeft gedaan in een van de eerdere bijeenkomsten, zal uw keramiek vanzelf in de dans worden opgenomen.

Na afloop van de diners voert het Indonesische dansgezelschap Dwibhumi een speciaal voor deze gelegenheid gecreëerde variant van de traditionele Tari Piring bordendans uit. De dansers breken aan het eind van de dans alle keramiek. Door de bijzondere ceremonie vermenigvuldigt het serviesgoed zich in tientallen stukjes die samen worden verwerkt in uitvergrote replica’s van de archeologische vondsten. 

Het kunstwerk Be Longing zal naar verwachting eind 2024 permanent in het park worden geplaatst. Daarmee blijven tastbare sporen van tientallen familiegeschiedenissen en verhalen van de inwoners van Den Haag achter in het park waar ook de archeologische vondsten zijn gedaan.

Aanmelden voor één van de diners kan via deze link. De diners zijn toegankelijk voor alle inwoners van Den Haag. Er is plek voor maximaal 150 mensen op beide dagen. Het begint om 15:30. Meer informatie over het kunstwerk via de website van stroom.nl

We hopen jullie allemaal aan tafel te mogen ontmoeten!