Den Haag Stad van Escher

Ontdek de kunstenaar in museum en bibliotheek

125 jaar geleden werd kunstenaar Maurits Cornelis Escher geboren. Escher in Het Paleis en Kunstmuseum Den Haag vieren dit met vier tentoonstellingen. Bibliotheek Den Haag sluit natuurlijk aan bij dit feest. Wat kun je doen in de bibliotheek en daarbuiten?

Je leest het op deze pagina 

Lezingen over Escher

Laat je meenemen in Escher's wereld van optische illusies, onmogelijke architectuur en wonderlijke landschappen.

Sophie Ketting vertelt je meer over de beroemde kunstenaar. Zij werkt ruim 15 jaar als rondleider in het Kunstmuseum Den Haag en bij Escher in het Paleis. 

Bekijk de agenda voor alle lezingen

Workshops voor volwassenen

Je komt bij deze workshop van alles te weten over het werk van graficus M.C. Escher. Ken je het zelfportret van zijn hand met daarin een spiegelbol? Zo’n zelfde magische spiegelbol neem de museumdocent mee.

Kom en laat je inspireren door de beroemde kunstenaar! 

Bekijk de agenda voor alle workshops

Workshops voor kinderen

'Nadir en Zenith in de wereld van Escher’ is een kinderkunstboek. Dit verhaal brengt Escher tijdens de workshop tot leven voor kinderen. Kunnen zij zelf ook een wereld vol spiegeling, herhaling en illusies maken? Kinderen gaan zelf iets moois maken samen met een museumdocent van Kunstmuseum Den Haag.

bekijk de agenda voor alle workshops

Het Kunstmuseum Den Haag nodigt je uit

In het Kunstmuseum is Escher – Andere wereld te zien. Je stapt bij deze tentoonstelling letterlijk in de wereld van Escher. De museumzalen zijn helemaal omgetoverd. Op 6 avonden rijden vanuit bibliotheken gratis bussen naar het Kunstmuseum. En jij kunt daarbij zijn!

bekijk de agenda en meld je aan

Wat is er te doen?

bekijk alle activiteiten

Laat je inspireren door Escher

Nederlandse kunstenaars, etsers en etstechniek

Jeugd en kunst