Wat is gastlenen?

Bent u lid van de bibliotheek in een andere gemeente dan Den Haag? En wilt u af en toe bij Bibliotheek Den Haag lenen? Dat kan. Bibliotheek Den Haag is dan uw gastbibliotheek. Met een geldige bibliotheekpas van u eigen bibliotheek krijgt u bij Bibliotheek Den Haag een Basispas. Met de geldende leenvoorwaarden van die pas. Natuurlijk kunt u als lid van Bibliotheek Den Haag ook gastlenen bij een bibliotheek in een andere gemeente.

Gastlenen aanvragen bij Bibliotheek Den Haag
Neem bij uw eerste bezoek aan Bibliotheek Den Haag (BDH) uw bibliotheekpas en persoonslegitimatie mee. De baliemedewerker controleert of uw pas geschikt is voor gastlenen. En maakt een Basispas voor u aan. Met de Basispas kunt u lenen in al onze bibliotheken. Hebt u iets geleend? Breng het dan terug bij BDH. Het lenen van e-books is niet mogelijk via gastlenen. 

Gastlenen verlengen en opzeggen 
Uw abonnement bij BDHis twaalf maanden geldig. Het gaat in op het moment dat u als gastlener wordt ingeschreven.  Uw lidmaatschap wordt niet automatisch verlengd. Elk jaar kijken we eerst na of u nog lid bent van uw thuisbibliotheek. Als dit zo is, kunnen we uw abonnement als gastlener verlengen. Deze check kunt u laten doen bij de klantenservice van een van de bibliotheken in Den Haag.

Gastlenen in een andere bibliotheek dan BDH
U leent met een geldig abonnement en uw bibliotheekpas van BDH bij alle openbare bibliotheken in Nederland. Neem bij uw eerste bezoek aan een andere bibliotheek uw bibliotheekpas en een geldig identiteitsbewijs mee. Een bibliotheekmedewerker zal uw pas op geldigheid controleren en die registreren. Als alles in orde is, kunt u meteen materialen lenen. Meestal op uw eigen bibliotheekpas. In bibliotheken die met een ander systeem werken, krijgt u een nieuwe bibliotheekpas  om in die bibliotheek te kunnen lenen. U kunt in heel Nederland lenen zolang u lid bent van de Bibliotheek Den Haag. Het abonnement wordt automatisch verlengd.

Gastlenen in een andere bibliotheek is niet mogelijk is met een Ooievaarspas, een Kleine pas en de Basispas voor studenten en scholieren.

 

Veelgestelde vragen Gastlenen (pdf)