Vier de Langste Nacht in de bieb

Gepubliceerd op: 12 december 2023 17:00

Wist je dat de nacht van 20 op 21 december de langste nacht van het jaar is? Wereldwijd vieren mensen deze nacht, met eigen unieke tradities en rituelen. Zij kijken vooruit en putten hoop uit de terugkeer van het licht: de duisternis neemt af en de zon neemt aan kracht toe.

De Centrale Bibliotheek is op 20 december een baken van licht en poëzie in de stad om dit met jou te vieren. Het is een avond om verhalen te vertellen, samen te komen, een plek waar poëzie tot leven komt.

Een greep uit de line-up

Babs Gons – Dichter des Vaderlands, schrijver en spoken word performer, gaat in gesprek met Hizir Cengiz prijswinnend journalist en interviewer (o.a. De Correspondent). Ook draagt Babs Gons haar werk voor in Studio B.

Mushroom Mosis – Songwriter Damani Leidsman (zang) en Terrance Green (toetsenist) van de band Mushroom Mosis treden op. Je kunt luisteren naar een swingende mix van soul, pop en funk. Eerder speelden zij o.a. in de North Sea Jazz Club en het Paard.

Weesgedichten estafette  – Verschillende sprekers dragen weesgedichten voor. Zo krijg je een voorproefje van het weesgedichten project, waarbij je gedichten kunt adopteren tijdens de Poëzieweek in 2024 en deze thuis op je raam kunt laten zetten.

Check hier het hele programma