Elke maand ‘Music & Meetup’ voor jong-volwassenen in de Centrale Bibliotheek

Gepubliceerd op: 20 september 2021 12:31

In de Centrale Bibliotheek in Den Haag start 30 september een nieuwe maandelijkse activiteit voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Elke laatste donderdag van de maand zijn zij welkom om te luisteren naar live-muziek en Ted Talks, mee te doen aan leuke en inspirerende workshops en tegelijkertijd nieuwe leeftijdsgenoten te leren kennen. De toegang is gratis.

Streetdance

In de eerste editie op 30 september ‘Streetdance and Stories brengt HipHop Centrum de deelnemers gelijk in beweging. Onder leiding van freestyle artieste Marilva zetten ze in korte tijd een streetdance-choreo met coole 'moves' neer op populaire muziek. Tijdens de break luisteren de dansers naar optredens van drie jonge muzikale talenten. Zangeres Robin Kuipers (18), bekend van haar weergaloze optreden in The Voice. DJ/Producer Jay Riet (19) laat zijn beste beats horen, en rapper Joseph Ojiri (18) is een ware muzikale woordkunstenaar. 

Verhalen

 Als het ijs gebroken is staat de tweede helft van de middag in het teken van elkaar leren kennen. Aan de hand van de game ‘Storytelling’ voeren de jongeren met elkaar een inspirerend gesprek. Op een laagdrempelige manier vertellen zij elkaar alles wat zij over hun persoonlijke verhaal willen delen. De game draagt bij aan een betere verbinding, begrip en omgang met elkaar. Met een drankje en hapje kunnen de deelnemers na afloop nog verder kennismaken met elkaar.  

Doel van de serie

Met ‘Music & Meetup’ hoopt de Bibliotheek Den Haag, naast het organiseren van een leuke middag voor de doelgroep, ook bij te dragen aan een groter gevoel van betrokkenheid bij elkaar en verbinding in de stad. De organisatie Masterpeace kan deelnemers die actief iets meer willen betekenen voor hun school of omgeving, daarbij begeleiden. En de bibliotheek zoekt aansluiting bij onderwerpen die leven onder deze leeftijdsgroep.  

Thema’s

De bieb roept jongeren op om zelf met ideeën te komen voor thema’s waar zij in een workshop meer over zouden willen leren, zoals netwerken, studiekeuze, beleggen, duurzaamheid, vriendschap. Ook voorstellen voor muzikale acts zijn welkom. Zij kunnen hun idee mailen aan: anja.schulze@denhaag.nl.