Agora: marktplaats voor verhalen

Zondag 16 april 2023, van 14:30 tot 16:00 | Centrale Bibliotheek, Podium B

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In Agora, een gespreksprogramma, staan verhalen uit de stad centraal.

Tijdens Agora wordt ruimte gemaakt voor kunst, cultuur en ontmoeting. Zo is Agora een marktplaats voor verhalen, inspiratie en visies. Op zondagmiddag 16 april vindt de eerste editie plaats, met als thema: De taal van thuis. Hizir Cengiz, de vaste gastheer van Agora, ontvangt dan Elif Söylemez en Noam Vazana (artiestennaam: Nani).

Hizir Cengiz
Hizir Cengiz schrijft columns en essays voor onder andere De Correspondent, de Kanttekening en De Groene Amsterdammer. Eerder won hij de Jan Paul Bresser Prijs (2017) en een Haagse Media Award (2022). 

Elif Söylemez
Elif Söylemez, juriste en bestuurder in de cultuursector, heeft de droom van haar vader, Muzaffer Söylemez, vervuld. Muzaffer schreef in het Turks humoristische korte verhalen over hoe hij zich als arbeidsmigrant bewoog door Den Haag. Als eerbetoon aan haar vader, die in 2019 overleed, heeft Elif zijn verhalen vertaald en gebundeld in ‘De Schatten van Reşo’. Elif draagt een van de verhalen voor.

Nani Noam Vazana
Noam is singer-songwriter en uniek in hetgeen dat zij doet: zij schrijft en componeert liederen in het Ladino, een met uitsterven bedreigde taal. Haar Marokkaanse grootmoeder gaf haar het Ladino door. In haar liederen bezingt Noam onder andere migratie en empowerment van vrouwen. Ze zal meerdere van haar nummers ten gehore brengen.

Je bent van harte welkom om te luisteren naar de verhalen van Elif en Noam, inspiratie op te doen en je eigen visie te delen.

Reserveer

Fotocredits

Hizir: David Zijlstra
Noam: Jos van den Broek