Boekpresentatie: Swipen voor een kwarrel

Vrijdag 31 mei 2024, van 15:45 tot 17:00 | Centrale Bibliotheek, Podium B (5e verdieping)

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wat is nou het verschil tussen een prela en een situationship? Hoe daten we tegenwoordig? Kom 31 mei naar de boekpresentatie van Swipen voor en kwarrel en praat mee!

Swipen voor een Kwarrel

Boekpresentatie van Onze Taal

Vrijdagmiddag 31 mei ben je welkom in Podium B voor de boekpresentatie van Swipen voor een kwarrel. Taalkundigen en datingexperts Milou Andree en Vivien Waszink presenteren dan hun nieuwe boek over de taal van dating: een informatief maar ook prikkelend boekje over hoe we daten en hoe we daarover praten. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan Timo Harmelink, bekend van de populaire podcast ‘Datevermaak’. En we spelen de datingtaalquiz!

Programma
15:00 - 15:45 Jaarvergadering Onze Taal
15:50 - 16:10 Presentatie 'Swipen voor een kwarrel'. Onder het motto 'wat je moet weten over daten' gaan auteurs Vivien Waszink en Milou Andree in gesprek met presentator Timo Harmelink.
16:10 - 16:30 Het tweede exemplaar gaat meteen daarna naar de winnaar van de 'Kleine datingtaalquiz', waarin het niet alleen om kennis gaat, maar ook om snelheid.
16:30 - 17:00 Borrel met de mogelijkheid tot speeddating — en een signeersessie van de auteurs.

Wil je erbij zijn? Meld je dan gratis aan via deze link!

Meer over het boek:
Swipen voor een kwarrel
De taal van dating
Een informatief maar ook prikkelend boekjeover hoe we daten en hoe we daarover praten— online, op tv, maar ook in het echt.Wanneer zit je op de reservebank? Wat is het verschiltussen een prela en een situationship? Is een kwarrel een hipwoord voor scharrel of is het toch iets anders? Wat is eenappaire? Kortom, welke woorden gebruiken we om overdaten te praten? Je vindt ze allemaal in dit nieuwe boekvan Onze Taal.Maar dat is nog niet alles: je krijgt tips voor het opstellenvan een datingprofiel, je steekt wat op over nieuwerelatievormen, en je leest over de datingtaal van vroeger,toen het woord dating nog niet eens bestond (maar er welvolop gedatet werd).In Swipen voor een kwarrel vind je bovendien handigewoordenlijsten en kaders met net wat extra uitleg — enook een aantal columns waarin auteurs Milou (cougar/poema) en Vivien (boemerangsingle zondersingleschaamte) hun date-ervaringen delen.

 

Aanmelden