Boekpresentatie: Zie de ander

9 juni 2023, van 16:30 tot 19:30 | Centrale Bibliotheek, Podium B (5e verdieping)

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Graag nodigen wij u uit voor de presentatie van Zie de ander. Een open blik op migratie. geschreven door Annemarie Cottaar, bezorgd door Nadia Bouras, Leo Lucassen en Wim Willems.

Zie de ander

Een open blik op migratie

Voor wie goed kijkt is de ander al snel minder anders dan gedacht. Als er iemand uitblonk in goed kijken en luisteren, dan was het Annemarie Cottaar (1955-2021). De historicus met de blik van een antropoloog en de pen van een journalist schreef tal van boeken, artikelen en essays over de geschiedenis van nieuwkomers in Nederland. Zij keek voorbij de imaginaire grenzen tussen groepen, of het nu ging om minderheden, arbeidsmigranten, vluchtelingen of Nederlanders uit de voormalige koloniën. Zie de ander laat zien wat Cottaar heel haar leven nastreefde: een gezicht en een stem geven aan de mensen die hun verhalen met haar deelden.

Debat

Op vrijdag 9 juni gaan Rabin Baldewsingh (nationaal coördinator), Nadia Bouras (historicus), Adriaan van Dis (schrijver) en Lucia Lameiro (specialist ouderenzorg migranten) met elkaar in debat onder leiding van Naeeda Aurangzeb (journalist en schrijfster). ‘Wie mag bepalen waar iemands plaats is? Een open blik op migratie.’

Wim Willems verzorgt een welkomstwoord en na afloop is er mogelijkheid het boek aan te schaffen.

 

 

Reserveer hier