Dutch Caribbean Book Club: Verhalen over Otrobanda

6 april 2024, van 14:00 tot 16:00 | Centrale Bibliotheek | Podium B (verdieping 5)

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op zaterdag 6 april organiseert Dutch Caribbean Book Club een literaire middag met drie Curaçaose schrijvers; Maghalie van der Bunt-George, Nathania Engelhardt en Aline Abdul.

Tijdens deze middag zal Maghalie van der Bunt-George voordragen uit haar debuut Oro is goud en is er poezië van Nathania Engelhardt en Aline Abdul. De schrijvers presenteren hun werk en gaan in gesprek met elkaar over hun thuis, hun schrijverschap en is er ruimte voor vragen uit het publiek. Na afloop is er een signeersessie met alle schrijvers en is er de mogelijk om boeken te kopen. Reserveer tickets via deze of onderstaande link.

Meer informatie over het werk van de schrijvers:

In de Papiamentstalige bundel Sin Frontera van Aline Abdul (Libanon, 2003) draaien de gedichten om innovatieve beweging en de weerspiegeling van de multiculturele samenleving. De bundel is onlangs bekroond met de Unesco taalprijs Papiaments. 

De bundel Oro is Goud door Maghalie van der Bunt-George (Curaçao, 1973) is een meeslepende, kleurrijke verzameling verhalen van de stadsdelen Nieuw-Nederland en Otrabanda, in het bruisende historische centrum van Curaçao. 

Boka Yen/Een mond vol door Nathania Engelhardt (Curaçao, 1993) is een chapbook in twee talen door een schrijver die in maar liefst vier talen dicht. Deze bundel verschijnt op 1 april. 

Lees hier meer over de Dutch Caribbean Book Club

reserveer

Van 1 tot en met 8 april zijn debutanten Aline Abdul, Nathania Engelhardt en Maghalie van der Bunt-George in Nederland om hun boeken te presenteren. Hun boekentour start op maandag 1 april tijdens het Wintertuinfestival in Nijmegen. 

lees hier meer over de boektour

Foto: Wintertuin