Eureka! Wat zit in mijn DNA

18 oktober 2023, van 19:00 tot 21:30 | Centrale Bibliotheek, Podium B, 5e verdieping

Kosten: € 5,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wij zijn wezens van diversiteit. Naast wat lichamelijk in ons DNA aanwezig is, spelen onze roots en de geschiedenis van onze voorouders een belangrijke rol bij het vormen van onze eigenschappen, karakters, voorkeuren en nog veel meer. Maar hoeveel weet jij eigenlijk over jouw roots? En wat zou je nog meer willen ontdekken over het verhaal van je voorouders en hoe dat je heeft gevormd? Want alles wat zich in je bevindt, kan een antwoord geven op je vragen, twijfels, worstelingen, maar ook op jouw vreugde en veerkracht.

Onderzoek naar roots
Op deze avond gaan we in gesprek met experts en ervaringsdeskundigen Suze Zijlstra, Shayno Numansen en Francesca Vincentie die weten waarom het onderzoeken van jouw roots zo boeiend is. Heb je jezelf weleens afgevraagd: waar kom ik eigenlijk vandaan? Welke voorouders heb ik? Wat voor leven hebben zij geleid? Zou er iemand in het verleden zijn geweest die op mij leek? Want wat er in het verleden is gebeurd, bepaalt wie je nu bent. Of toch niet? In dit programma bundelen Bibliotheek Den Haag en Het Indisch Herinneringscentrum hun krachten.

Indische paspoortaanvragen
Speciaal deze avond is de pop-up tentoonstelling “Tussen twee identiteiten, Indische paspoortaanvragen” van het CBG te bezoeken. Helaas gaat de service van medewerkers van het CBG bij het zoeken naar paspoortaanvragen niet door. De collectie Indisch Oud-Paspoortarchief is sinds kort online raadpleegbaar via www.cbg.nl.

Blinde Vlekken
Dit is het eerste van een reeks programma's waarin we laten zien dat elke zoektocht en elk probleem een blinde vlek bevat, vooral in de geschiedenis. Daarom is het zo belangrijk om samen goed te kijken en in gesprek te gaan, want wat jij misschien niet ziet, ziet een ander mogelijk wel, en andersom. De host van de avond is Charisa Chotoe. Deze eerste editie van Blinde Vlekken staat in het teken van het thema van de Maand van de Geschiedenis: Eureka!

De volgende edities van Blinde Vlekken staan al ingepland! Die zijn op woensdagavond 17 januari 2024 en woensdagavond 13 maart 2024.
Voor meer informatie en kaarten: houd de website van het Indisch Herinneringscentrum in de gaten en zet het alvast in je agenda.

Tickets

In samenwerking met het Indisch Herinneringscentrum

Fotograaf: Sarah Dona