Exposities rondom AI

Maandag 5 juni 2023 t/m vrijdag 30 juni 2023 | Centrale Bibliotheek

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De hele maand juni zijn er verschillende tentoonstellingen rondom AI te vinden in de Centrale Bibliotheek.

Allerdaagse AI

De 'Allerdaagse Intelligentie'-installatie heeft 4 ‘kamers’. Je ziet daarin een gewone huiskamer met voorwerpen die gebruik maken van AI. Deze hebben een oranje kleur. Er staan nummers bij en als je de nummers op de bijbehorende telefoon intoetst, krijg je meer informatie.   

What the future wants

Ontdek bij deze tentoonstelling het geheime leven achter de schermen die je gebruikt. Hoeveel mensen zijn er bijvoorbeeld nodig om een smartphone te maken? En wat maakt een app verslavend?   

Spot de robothond

Spot kan traplopen, obstakels ontwijken, en foto's en video's maken van alles wat hij met zijn verschillende camera's ziet. Op de expowand lees je er alles over!

Verse Algoritmes

In de 21e eeuw kunnen we bijna niet meer zonder digitale platforms: bij de overheid, het openbaar vervoer, veiligheidsdiensten, bedrijven en instellingen en bij de consument zijn ze er. Maar de algoritmes blijken niet onbevooroordeeld en wat er met onze gegevens gebeurt is bijna niet meer te overzien. Weet jij eigenlijk precies wat een algoritme is en wat het doet? Dat ontdek je bij deze tentoonstelling. 

Geschiedenis van AI

Dit is een korte video, die in 5 minuten de ontwikkeling van AI laat zien.