Maak je eigen familiearchief

Zondag 1 december 2024, van 12:00 tot 14:00 | Centrale Bibliotheek | Dok B (4e verdieping)

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In deze workshop denk je na over de rol van migratie en arbeid in jouw familiegeschiedenis. Hoe heeft dit jou en jouw familie beïnvloed: wat is je verhaal? De workshop wordt gegeven door beeldend kunstenaar belit sağ.

In deze workshop nodigen we je uit om na te denken over hoe migratie en arbeid een rol hebben gespeeld in jouw familiegeschiedenis. Welke herinneringen heb je, en hoe hebben deze thema’s jouw leven en dat van je familie beïnvloed? We vragen je om (originele of digitale kopieën van) objecten en/of foto’s mee te nemen die te maken hebben met het werk en de migratie van je familie. Tijdens de workshop delen we onze verhalen en staan we stil bij de unieke ervaringen van elke deelnemer.   

belit sağ (zij/hen) is een beeldend kunstenaar, onderzoeker en docent. Zij studeerde wiskunde in Ankara en audiovisuele kunsten en vergelijkende literatuurwetenschap in Amsterdam. Hen was artist in residence bij de Rijksakademie van Beeldende Kunsten en het International Studio and Curatorial Program in New York. Haar werk richt zich op visuele representaties van politiek geweld en archieven van migratiegeschiedenissen. Hun huidige project An-sisters onderzoekt de arbeidstrijd van Turkse migrantenvrouwen in Nederland. Belit heeft haar werk gepresenteerd op internationale filmfestivals en in musea zoals documenta14, MOCA Taipei en Eye Filmmuseum. Zij doceert aan het Sandberg Instituut, de Rietveld Academie en de KABK, en is momenteel fellow bij het ReCNTR Multimodal Research Center aan de Universiteit Leiden.  

Aanmelden

Bekijk hier alle activiteiten rond '60 jaar migratie uit Turkije' in de Bibliotheek Den Haag

Ter ere van 60 jaar migratie uit Turkije zijn er allerlei activiteiten en een rondreizende tentoonstelling in de bibliotheken Bouwlust, Moerwijk, Schilderswijk, Transvaalkwartier en in de Centrale Bibliotheek tussen 4 november en 15 december.