Privacy op internet (6 dec + 13 dec)

6 december 2023, 10:15 t/m 13 december 2023, 12:15 | Centrale Bibliotheek

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Onze persoonlijke gegevens, onze voorkeuren (‘likes’) en ons zoekgedrag op internet zijn van grote waarde, voor personen en bedrijven, en zelfs voor overheden.

Dat wordt dankzij de media steeds vaker duidelijk. De wet is er strenger op gaan toezien dat onze gegevens beschermd worden. En zelf kunnen we er ook veel aan doen om te zorgen dat onze gegevens (data) niet op straat komen te liggen. Dan is het belangrijk om te weten welke gegevens vertrouwelijk zijn, en hoe je die het beste kunt beschermen. In deze nieuwe cursus ‘Privacy op internet’  is dát het onderwerp. We kijken vooral naar ons gedrag en hoe we bewuster en kritischer kunnen omgaan met internet, e-mail, apps, en sociale media.'Privacy op internet' is een mooi vervolg op  de cursus ‘Veilig op internet’, die zich met name richt op beveiligingssoftware.

In dagdelen
Deze cursus volgt u in twee dagdelen: 2 x 2 uur. 

wo 6 december 2023    10:15 - 12:15 
wo 13 december 2023  10:15 - 12:15

Aanmelden 
Wilt u zich aanmelden? Dat kan bij de bibliotheek waar u de cursus wilt volgen. Voor cursussen in de Centrale Bibliotheek kunt u zich aanmelden bij de Klantenservice-balie op de begane grond.