Queer Migrations: Portretten uit Den Haag

Zaterdag 29 april 2023 t/m vrijdag 30 juni 2023 | Centrale Bibliotheek - Expositieruimte 4e verdieping

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De zoektocht naar een veilig bestaan om volledig jezelf te kunnen zijn, speelt vaak een cruciale rol in de levens van queer-personen. Fotograaf Zanyar Aziz portretteerde verschillende queer-mensen in Den Haag om hun verhalen te laten zien en hen een stem te geven. Je kunt de portretten en verhalen komen bekijken bij de tentoonstelling 'Queer Migrations: Portretten uit Den Haag'.

Den Haag is een veelzijdige stad, met queer-mensen van verschillende achtergronden. Zij hebben allemaal een verhaal te vertellen. Mensen die hier zijn komen wonen, omdat er een oorlog woedt in hun land van herkomst, er armoede heerst, of omdat ze vanwege hun seksuele geaardheid of genderidentiteit niet geaccepteerd worden en onder moeilijke omstandigheden moeten zien te (over)leven. Ook kun je denken aan verhuizen van de Biblebelt naar Den Haag of migratie van de ene wijk naar de andere wijk, omdat niet alle plekken veilig voelen voor queer-personen.  

'De ander' als gelijke

De tentoonstelling laat bezoekers vanuit een ander perspectief naar migratie te kijken, om de 'ander' niet alleen als vluchteling of migrant te laten zien, maar als gelijke.