Talkshow: In gesprek met Haagse Queer Verschilmakers

27 maart 2024, van 19:30 tot 21:30 | Centrale Bibliotheek, Podium B (5e verdieping) Inloop vanaf 19:00 uur - Start programma 19:30 uur

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In het kader van de Queer Geschiedenismaand delen zes Queer Verschilmakers hun persoonlijke verhalen en betrokkenheid bij de Haagse queeremancipatie. Charisa Chotoe begeleidt twee panelgesprekken met ervaren en nieuwe verschilmakers.

In de eerste deel van het programma delen de ervaren Queer Verschilmakers; waaronder Ed de Iongh van Stichting Rainbow Den Haag, Hilde Vossen van Queer aan Zee en Ricardo Lemmer van Black Queer Holland hun ervaringen, successen en obstakels. Ze belichten hun onvermoeibare inzet voor queeremancipatie gedurende minstens 15 jaar in Den Haag. 

In het tweede deel komt de nieuwe generatie Queer Verschilmakers aan het woord. Kim Vrolijk; Haags politicus, Rio Windster; actief bij The Hang-Out 070 en Anna Stupers; mede-oprichter Kaleidoscoop. Zij vertellen over hun bevlogenheid en het streven naar verandering voor een inclusievere samenleving.

De avond wordt gehost door presentator en verslaggever Charisa Chotoe en spoken word artiest Nicchelle Buyne zal een aantal indrukwekkende stukken voordragen.

Aanmelden

Wil je meer queergeschiedenis? Klik dan op onderstaande knop voor een overzicht van alle programma's in de Centrale Bibliotheek tijdens de Queer Geschiedenismaand.

queer geschiedenismaand in den haag

Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Den Haag en de Centrale Bibliotheek Den Haag.

Foto Charisa Chotoe - fotocredit Afsaneh Ghafarian Rabe'l