Transgender Visibility Day: Trans in Zicht

30 maart 2024, van 13:00 tot 15:00 | Centrale Bibliotheek, Podium B (5e verdieping)

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In het kader van International Transgender Visibility Day presenteren de Transketeers een kleurrijk programma met buitengewone outsiders, veerkrachtige queers en de heerlijk onaangepasten. Maak kennis met de Ballroom (voguing) scene en ontdek hoe Google een trans revolutie in gang zette.

De Transketeers nemen het publiek mee terug in de tijd en vertellen verhalen over markante transpersoonlijkheden. Ontdek met James Rae Parnell, medeorganisator van PLAYGROUND, de geschiedenis van Ballroom en Voguing en oefen de essentie van de ballroomsc√®ne: poseren. Ook wordt er stilgestaan bij hoe online platforms zoals Google en Youtube zorgden voor zichtbaarheid, zelfacceptatie en een community. Dompel je onder in de wereld buiten de gender lijntjes en leer transmensen kennen die met rebelse zichtbaarheid hun plek in de maatschappij opeisten.  

Ieder jaar op 31 maart worden tijdens Transgender Visibility Day de bijdragen van transgenderpersonen aan de maatschappij gevierd en erkend. Tegelijkertijd wordt er aandacht gevraagd voor discriminatie tegen transmensen en ligt er een focus op het verhogen van de zichtbaarheid van de transgemeenschap. 

aanmelden

Wil je meer queergeschiedenis? Klik dan op onderstaande knop voor een overzicht van alle programma's in de Centrale Bibliotheek tijdens de Queer Geschiedenismaand.

queer geschiedenismaand in den haag

Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Den Haag en de Centrale Bibliotheek Den Haag.

Fotocredit Coco Roza.