Beroemde kinderboeken in tentoonstelling ‘Wat is het echte verhaal?’

Donderdag 11 juli 2024, 12:45 t/m woensdag 14 augustus 2024, 18:00 | Bibliotheek Ypenburg

Kosten: gratis

‘Wat is het echte verhaal?’ is een interactieve expositie die tot en met 15 augustus te zien is in Bibliotheek Ypenburg. Jong en oud komen in contact met wereldberoemde verhalen en personages die door de tijd heen sterk zijn veranderd. Dat is te zien aan de boeken van De Kleine Zeemeermin, Anansi, Karagöz, Bambi, Huckleberry Finn, Kantjil, Het Kleine Huis op de Prairie en Pinokkio. Hoe veranderden deze verhalen en personages?

Bezoekers van alle leeftijden kunnen de mooie illustraties bekijken en de tentoongestelde boeken inzien. Maar vooral ook samen over de verhalen en hun veranderingen praten. Zo kan er verbinding ontstaan en wederzijds begrip voor actuele veranderingen in de boeken. 

Huis van het boek brengt deze expositie de komende maanden naar verschillende locaties in de stad Den Haag. Het project wordt gesteund wordt door Fonds1818, Pictoright, VSB-fonds en Zabawas.

‘Wat is het echte verhaal?’ is de rondreizende versie van ‘Het echte verhaal? Van Anansi tot de Kleine Zeermeermin’ die te zien is t/m 1 september in Huis van het boek