Ik zal mijn best doen om onze stem, onze ideeën en meningen, namens jongeren met mijn woorden te kunnen uitdrukken.

Ik heet Nachoua Douayry, ik ben 20 jaar

Ik kom uit Marokko. Ik ben naar Nederland gekomen toen ik 17.5  was. Ik zit op de Johan de Witt Scholen Groep. Omdat ik niet in Nederland ben geboren, moest ik iets doen om mijn Nederlands taal te verbeteren en ook de cultuur van dit land te leren kennen, zodat ik goed kan integreren en makkelijk met mensen kan communiceren. 

Om mijn doelen te bereiken heb ik zoveel dingen geprobeerd. Ten eerste ging ik op verschillende plekken werken, zoals: Albert Heijn, McDonald's en Hema. Om eerlijk te zijn, ik heb echt veel daarvan geleerd. Dit was echt nuttig om mijn spreekvaardigheden te ontwikkelen, naast dat het niet zo lastig voor mij was om contact met mensen te hebben gezien dat ik al 6 talen kan spreken en nog andere verschillende Arabisch dialecten daarbij. Arabisch, Berbers, Frans, Engels, Nederlands, Marokaans, Syries, Egyptisch,... Dit zijn allemaal talen die een rol spelen in mijn dagelijks leven, gezien dat Nederlands een multicultureel land is, vooral Den Haag waar ik woon. Maar Nederlands blijft voor mij het belangrijkste, want het is de taal die ons verenigt in dit land. Schrijven was voor mij altijd een manier om me te uiten en mijn gedachten en ideeën naar de echte wereld te brengen.

Gelukkig had ik van Het Huis van Gedichten de kans gekregen om deze vaardigheid nog te verbeteren en mijn stem te laten horen. Ik ben nu stadsdichter van Den Haag geworden, samen met andere 3 collega's. Wij vormen het Haagse Stadsichter Collectief. Ik zal mijn best doen om onze stem, onze ideeën en meningen namens jongeren met mijn woorden te kunnen uitdrukken. 

Nachoua Douayry