Bijzondere collecties

Interesse in Den Haag?

Kom eens kijken in de Hagana-collectie, op de vierde verdieping van de Centrale Bibliotheek. Boeken, dvd’s, tijdschriften, wijkbladen en digitale informatie met allerlei informatie over Den Haag. Het meeste is te leen. Sommige materialen kunt u alleen in de bibliotheek bekijken. 

 

Meer weten over Scheveningen?

Op zoek naar informatie over de geschiedenis van vissersdorp Scheveningen? Of geïnteresseerd in alles wat met scheepvaart te maken heeft? In bibliotheek Scheveningen staat de Pronk-collectie. Boeken, tijdschriften en dvd's over scheepvaart, visserij en Scheveningen

 

Nieuwsgierig naar Ypenburg?

In de geschiedenis van Ypenburg spelen vier onderwerpen een rol. Het vliegveld, de Tweede Wereldoorlog, archeologie en vinex-architectuur. Die onderwerpen komen terug in de boeken, films en artikelen van de collectie Ypenburgiana. In bibliotheek Ypenburg.

 

 

Gefascineerd door de Nederlandse Antillen en Aruba?

De unieke Antilliana-collectie in de Centrale Bibliotheek zal u verrassen. Een verzameling met meer dan 4000 boeken, tijdschriften en overheidsuitgaven over de voormalige Nederlandse Antillen. In het Nederlands, Papiamento of Engels. De materialen zijn niet te leen.

 

Op zoek naar historische jeugdboeken?

In de Centrale Bibliotheek staat een grote verzameling oude en historische jeugdboeken. Voorbeelden uit de koloniale literatuur, Pinokkio-uitgaven in verschillende talen, en kinderbijbels. Boeken die belangrijk zijn geweest in de geschiedenis van de Nederlandse jeugdliteratuur. Maar ook klassiekers als Pietje Bell en boeken van bekende Haagse auteurs.