E-books

Nieuwe e-books

E-book tip

Quasikristallen

Eva Menasse

Tip van ons nieuwste panellid Sanne: 'De schrijfstijl greep me vanaf de eerste alinea: prachtig, precies taalgebruik waarin elke bijzin een heel verhaal lijkt te bevatten.'

Bekijk dit e-book


Jeugd en jongeren

Van voorleesboeken voor peuters tot thrillers voor young adults. Genoeg e-books om uit te kiezen.

Tip van boekenvlogger Jörgen

De kennismaking

In 1994 krijgt Nicolien Mizee les in scenarioschrijven van Ger Beukenkamp. Er ontvouwt zich een klassieke meester-leerlingrelatie. Nicolien ziet in Ger een boven de normale mensen verheven God. Om ook buiten de lessen haar gedachten aan de zijne te kunnen spiegelen, begint ze hem faxen te sturen. Eerst een paar, dan bijna dagelijks, vele jaren lang. Ger antwoordt nooit.

De kennismaking. Faxen aan Ger (1994?1997) is het geopenbaarde deel van een eenzijdige fascinatie. En het is meer, het is een vormgegeven dagboek van Nicolien Mizee, haar worsteling met de sociale dienst, geld, vrienden, familie, het schrijven en met relaties. De kennismaking is een verzameling schitterende portretten, geestige gebeurtenissen, droevige misverstanden, wezenlijk gekonkel. Steeds oprecht, vaak briljant geformuleerd.

Lezen voor je lijst

Op zoek naar goede boeken? Een paar tips.

Veelgestelde vragen over e-books

De online Bibliotheek is een initiatief van de Koninklijke Bibliotheek. 
Via de online Bibliotheek heb je als bibliotheeklid toegang tot e-books en luisterboeken. Alle informatie over hoe je de online Bibliotheek gebruikt, vind je bij de veelgestelde vragen hieronder.

E-books lezen: dat kan altijd en overal