PressReader

Internationale kranten en tijdschriften uit 100 landen in 60 verschillende talen op uw beeldscherm.

Voor nieuws en informatie uit de hele wereld kunt u in alle bibliotheken gebruikmaken van PressReader-PC’s. Met de nieuwe PressReader-app volgt u het internationale nieuws voortaan thuis. U heeft hiermee toegang tot digitale kranten en tijdschriften uit 100 landen in 60 talen. En keuze uit 5.000 dag- en opiniebladen en tijdschriften. Zo bent u altijd op de hoogte van al het nieuws.

Wilt u thuis internationaal nieuws lezen?
Dat kan fulltext op uw beeldscherm in de oorspronkelijke drukvorm. Dit geldt voor actuele edities, maar ook voor bijvoorbeeld kranten van drie maanden geleden.

Hoe kunt u zoeken?

  • Zoeken naar de titel van een specifieke krant.
  • Kranten selecteren op taal.
  • Kranten zoeken in een bepaald land.
  • Met trefwoorden zoeken naar artikelen in een of meerdere kranten.
  • Tijdschriften selecteren binnen een thema.

Hoe werkt het?

  1. Download de PressReader-app op uw tablet, smartphone of laptop.
  2. Activeer de app in de bibliotheek en open hem via verbinding met ons wifi-netwerk Public Roam.
  3. Download kranten en tijdschriften die u wilt lezen. U kunt ze 7 dagen buiten de bibliotheek lezen. Ook kunt u thuis andere kranten en tijdschriften downloaden.
  4. Na die 7 dagen activeert u de app opnieuw in de bibliotheek. U gaat dan via ons wifi-netwerk Public Roam naar de app om weer nieuwe kranten en tijdschriften te downloaden.

Geen account nodig
Leest u de kranten en tijdschriften buiten de bibliotheek op hetzelfde apparaat waarop u ze hebt gedownload? Dan hebt u geen account nodig. Wilt u ze thuis op een ander apparaat lezen? Dan moet u wel een account aanmaken. Doet u dit in de bibliotheek, dan hoeft u weinig gegevens in te vullen. Doet u dit buiten de bibliotheek, dan worden er meer gegevens gevraagd.