Boeken aan Huis

Als u niet zelf naar de bibliotheek kunt komen, komen wij naar u toe. Wij zorgen dat u eens in de zes weken nieuwe boeken thuis krijgt, zonder extra kosten. Bent u geïnteresseerd? Geef dan aan bij uw bibliotheek.

Hoe werkt het? 
U geeft aan bij de bibliotheek waar u staat ingeschreven (of ingeschreven wilt worden), dat u geïnteresseerd bent in Boeken aan Huis. Dat kan ter plekke in de bibliotheek, maar ook telefonisch of per e-mail. De bibliotheekmedewerker van Boeken aan Huis zal daarna contact met u opnemen. En u vertellen wat de mogelijkheden zijn. Als u aan de voorwaarden voldoet en van de service gebruik wilt maken, zal hij of zij vanaf dat moment uw vaste contactpersoon zijn.

Hoe kiezen we de boeken uit?
Tijdens een telefoongesprek of een huisbezoek bespreken we met u wat voor boeken (en/of andere materialen) u zou willen lezen, en hoeveel. Uw contactpersoon gebruikt die informatie om uw boeken uit te zoeken.Geeft u toestemming om uw ‘leenhistorie’ te bewaren, dan maakt dat de keuze gemakkelijker. Het computersysteem houdt dan bij welke boeken u hebt geleend. Uw contactpersoon kan zo direct zien welke boeken u al hebt gelezen en welke niet.

Uitlenen
Wij houden uw bibliotheekpas voor u in beheer in de bibliotheek waar u bent ingeschreven. Zo kunnen we gemakkelijk de boeken en andere materialen op uw naam registreren.

Boeken omwisselen
Eens in de zes weken brengt een chauffeur van de Boodschappen Begeleidingsdienst de nieuwe boeken bij u thuis. Hij haalt die dag meteen de boeken op die u gelezen hebt. Dit gebeurt steeds op een vaste dag en op een vast tijdstip (met een marge van twee uur). Welke dagen en tijden dat zijn, staat op een lijstje dat u van ons krijgt.

Evalueren en reserveren
Uw contactpersoon van Boeken aan Huis zal u ongeveer twee weken voor de nieuwe boekenlevering opbellen. Misschien hebt u nog speciale wensen voor de volgende keer? Als het om titels gaat die niet in uw eigen bibliotheek aanwezig zijn, dan zullen we proberen om ze bij een andere vestiging te bestellen. U kunt uw contactpersoon uiteraard ook altijd zelf bellen of e-mailen met vragen of wensen.