Online Nederlands oefenen

Onderstaande websites kunnen u helpen de Nederlandse taal te oefenen. In een aantal vestigingen is er ook online Taal in de bibliotheek, informeer bij uw vestiging naar de mogelijkheden.

Nieuw: Facebook groepen om Nederlands te leren

Wil je thuis verder Nederlands leren? Word lid van één van onze 4 groepen en krijg van maandag tot en met vrijdag opdrachten om je Nederlands te verbeteren.

oefenen.nl De eerste online cursus om te oefenen met taal, gezondheid, rekenen, internetten en omgaan met geld. Vraag een gratis account aan door een mail te sturen naar taalhuis@denhaag.nl
steffie.nl Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld daten, DigiD, de OV-chipkaart en een bezoek aan de huisarts. Zo wordt de wereld weer iets eenvoudiger!
inburgeren.nl Informatie voor oudkomers en nieuwkomers over inburgeren. De officiële website van de overheid.
nt2taalmenu.nl Alfabet, woordenschat, lezen, luisteren, formulieren invullen en grammatica. Verschillende niveau’s.
nt2school.nl Een methode om Nederlands te leren van 0-B2 niveau. Inburgeraars kunnen checken of ze klaar zijn voor het inburgeringsexamen. Gratis als je inlogt via de site van de bibliotheek.
virtueletraining.com Dit is de portal van Taalpraktijk NT2. Hier vind je gratis online oefeningen en uitleg.
dutchgrammar.com Leer en oefen de Nederlandse grammatica: spelling, schrijven en luisteren.
2bdutch.nl Nederlands leren door het bekijken van video's met ondertiteling. Zo kan je je luistervaardigheden verbeteren en nieuwe woorden leren.
werk-portal.nl Hier vind je gratis online programma’s die jou helpen bij het zoeken naar werk en om lekker aan het werk te blijven. Ook zijn er programma’s over taal, omgaan met de computer en social media.
netinnederland.nl Net in Nederland is een website van de Nederlandse Publieke Omroep waarop je programma’s kunt bekijken met Nederlandse, Engelse en Arabische ondertiteling. Aan de hand van on demand media-aanbod wil Net in Nederland nieuwkomers in ons land, zoals vluchtelingen en immigranten, wegwijs maken in onze samenleving.
Alfabeter.eu Dé site om te oefenen met lezen, schrijven en rekenen. Alle programma’s zijn gratis voor het gebruik thuis.
nederlandsetaaltest.nl Altijd benieuwd geweest naar welk taalniveau je hebt? Test hier je taalniveau.
Flash Your Dutch! Oefen met en leer nieuwe Nederlandse woorden met deze app.