Digitale geletterdheid

Aan de slag met een programmeerbare robot. Moeilijke codes kraken. Praten over gedrag op sociale media en het gebruik van een webcam. Deze en veel meer onderwerpen komen aan bod in uitdagende lessen, tijdens ‘mediawijs’ bibliotheekbezoek en met biebkoffers vol boeken rond mediagebruik. Voor alle groepen.

Aan de slag met programmeren - groep 1 tm 8
In meerdere lessen zetten de leerlingen de eerste stappen in de programmeertaal. Dit in combinatie met boeken en verhalen. De onderbouw doet dit door middel van de programmeerbare robot BeeBot. De middenbouw gaat aan de slag met het programma Scratch JR, de bovenbouw met de website Code.Org. De bibliotheek zorgt voor de apparatuur. Als u dat wilt, kunnen de lessen ook in de bibliotheek plaatsvinden. 

Mediawijs bibliotheekbezoek - groep 4 tm 8
In sommige van onze bibliotheken kunt u een mediawijs bibliotheekbezoek aanvragen. Moeilijke codes kraken, een gedicht schrijven met hulp van een robot en het speuren naar QR codes tussen de boeken. Zo worden digitale vaardigheden gecombineerd met informatievaardigheden en taal. Bekijk in uw wijkbibliotheek wat de mogelijkheden zijn!

Biebkoffer rond mediagebruik - groep 8
Samen lezen en praten over het gebruik van digitale media. Met de biebkoffer "Vertrouw me maar" naar het boek van Marlies Slegers is dat leuk en nuttig om te doen. En wilt u het hebben over specifiek onderwerpen zoals chatten of cyberpesten dan is er een biebkoffer met een flinke verzameling boeken. Die behandelen behalve de genoemde onderwerpen thema’s als chatten, gedrag op sociale media, gebruik van een webcam, de verslavende werking van games, en ‘gratis aanbiedingen’. Lees je Mediawijs.

 

naar de webshop