Groepsbezoek

Stimuleert u dat uw leerlingen boeken lenen in de bieb? Zij zijn tenslotte gratis lid tot hun 18e! Maar boeken zoeken en lenen kan ook met de hele groep, al vanaf groep 1. We bieden ook gratis lessen om de lezen te stimuleren, neem na afloop een leuk (voor)leesboek mee voor in de klas.

Ruilbezoek (plus) - groep 1 tm 8
U maakt een afspraak met de bibliothecaris om met alle leerlingen naar de bibliotheek te komen. Bij het eerste bezoek krijgen ze uitleg over de geschikte boeken voor hun leeftijd. Alle volgende keren zoeken ze zelfstandig een boek uit. Wilt u niet alleen boeken ruilen? Dan kunt u ook kiezen voor Ruilbezoek Plus. Hierbij krijgen de leerlingen bij elk bezoek een kwartier uitleg over de bibliotheek, een actueel onderwerp of een activiteit.

Nationale (voor)leesfeesten - groep 1 tm 8
De Kinderboekenweek, Nationale Voorleesdagen en de Nederlandse Kinderjury. Plan die Nationale (voorlees)feesten in voor een bezoekje aan de bibliotheek. Want dan wordt er van alles georganiseerd: voorlezen, en een speurtocht, quiz of voorstelling bijvoorbeeld. 

Speciaal voor groep 3 
Kunnen uw leerlingen uit groep 3 niet wachten met (leren) lezen? Kom met hen naar de bibliotheek. Daar geven wij eerst een introductie over welke leesboeken geschikt zijn. Daarna mogen de leerlingen zelf een bibliotheekboek uitkiezen én mee naar school nemen.

Kennismaking voor ouders
Een bibliotheekbezoek met uw groepen, kan ook voor ouders een goede gelegenheid zijn om kennis te maken. Zijn er binnen de school oudergroepen die bijvoorbeeld de Nederlandse taal oefenen? Kom eens langs! Wij vertellen graag over het belang van (voor)lezen en laten zien waar zij de juiste boekjes voor hun kind kunnen vinden.

 

naar de webshop