Chelsy Valentina eerste Jonge Stadsdichter van Den Haag

Gepubliceerd op: 27 januari 2023 08:17

Het winnende gedicht “Een reis door de stad waar mijn leven compleet voelt: Den Haag” gaf tijdens een feestelijke finale op Nationale Gedichtendag in de Centrale Bibliotheek de doorslag en Chelsy mag zich een jaar lang de Jonge Stadsdichter van Den Haag noemen.

Finalisten van acht Haagse scholen mochten hun gedicht voordragen. Zij hebben de afgelopen periode, onder begeleiding van Huis van Gedichten, hun werk geschreven. De winnaar werd gekozen door een vakkundige jury met Amara van der Elst en Benzokarim, onder leiding van voormalig Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin. 

Couplet

“De stad is waar we uitstappen 

Het is je self care moment.

Je hoort het gelach en de vrolijkheid. 

Plek waar verhalen en geschiedenis bij elkaar komen.”

Liefde voor lezen, schrijven en spreken schuilt overal

Programmamaker en schrijver Splinter Chabot presenteerde de bijeenkomst en wethouder Cultuur Saskia Bruines, maakte de winnaar bekend. Zij benadrukte het belang van deze prijs: “ Het mooie van dit initiatief is dat het jongeren stimuleert om na te denken over zichzelf en de wereld om hen heen. Maar ook om creatief met taal en performance aan de slag te gaan. Want de liefde voor lezen, schrijven en spreken schuilt overal. In literatuur en poëzie, maar ook in liedteksten en op Instagram.” 

Laten horen wat er bij Haagse jongeren speelt

Gemeente Den Haag, Bibliotheek Den Haag, Huis van Gedichten en Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum willen met dit initiatief laten horen wat er bij Haagse jongeren speelt. Het inspireert kinderen en jongeren meer bezig te zijn met taal. Het eerste optreden van de Jonge Stadsdichter vindt plaats tijdens de uitreiking van de Haagse Literatuurprijzen op zondag 12 februari. De Jonge Stadsdichter zal zich de rest van het jaar vaker laten horen. Houd voor actuele gedichten en evenementen www.bibliotheekdenhaag.nl en www.huisvangedichten.nl in de gaten.  

Blijf op de hoogte voor actuele gedichten en evenementen