Gigantische kinderboekenkast geopend in Molenwijk

Gepubliceerd op: 16 april 2024 16:37

Een boekenkast gevuld met de lievelingsboeken van kinderen uit de buurt: dat was het idee van Staedion. Kunstenaar Jan ‘is de Man’ Heinsbroek schilderde hun favoriete boeken op een muurschildering in de Spilstraat. Op 16 april was de feestelijke onthulling van het kunstwerk met de kinderen van de basisscholen de Baanbreker, de Kameleon en de Ontmoeting.

De kinderen kwamen in verschillende groepen naar Bliotheek Laakkwartier om samen met de kunstenaar te praten over hun favoriete boeken. Deze boeken zijn verwerkt in de muurschildering van de reuzeboekenkast.

Lezen is belangrijk, maar vooral leuk

Directeur Wonen & Samenleven van Staedion Marieke Stam, knipte het lint door met een aantal kinderen en de kunstenaar: “In Laak is het aantal laaggeletterde mensen het hoogst van Nederland, namelijk 50%. We willen de kinderen laten zien dat lezen leuk is. Het zet je aan het denken en vergroot je woordenschat.” Yesno Akkerman van Bibliotheek Laakkwartier sluit zich hierbij aan: “Ik hoop dat kinderen die langs de enorme boekenkast lopen, geïnspireerd raken en gestimuleerd worden om meer boeken te gaan lezen. En dat is waar het allemaal om gaat.”

De schoen van 10 miljoen

Een van de boeken in de boekenkast, is ‘de schoen van 10 miljoen’. Tien bekende schrijvers hebben zich laten inspireren door ervaringen van kinderen met geldzorgen en hebben hun verhalen hier opgeschreven.

Kracht van muurschilderingen

Initiatiefnemer Staedion is enthousiast over de kracht van muurschilderingen. Het is niet alleen een mooie manier om een buurt op te fleuren, maar ook een krachtig instrument om positieve veranderingen teweeg te brengen. Het nodigt uit tot kijken, verbeelden en een goed gesprek. 

 

beeld door: Frank van der Burg en Yesno Akkerman