Help je ook mee? Ieder kind verdient een Sinterklaascadeautje!

Gepubliceerd op: 13 november 2023 12:25

Sinterklaas vieren we pas 5 december, maar in november komen kinderen het vaak al overal tegen. Op het Sinterklaasjournaal vertelt de Goedheiligman over pakhuizen vol cadeautjes en speelgoedgidsen vallen thuis op de deurmat. Voor 1 op de 10 kinderen die opgroeien in armoede is een cadeautje op Sinterklaasavond niet zo vanzelfsprekend. Bibliotheek Den Haag steunt daarom de actie Sint voor ieder1. Van 20 t/m 24 november is de Centrale Bibliotheek inleverpunt. Je kunt daar een cadeautje afgeven op de begane grond.

Om extra aandacht aan de actie te geven maken Den Haag FM en Radio West de hele week radio-uitzendingen op de begane grond van de Centrale Bibliotheek. Haagse gasten komen langs en vragen aandacht voor de actie. Ook interviewen zij mensen die een cadeautje komen inleveren.

Wat gebeurt er met je cadeautje?
Vrijwilligers van Stichting Sintvoorieder1 staan klaar om het in ontvangst te nemen en te zorgen dat het op de juiste plek terecht komt. De cadeautjes komen terecht in hun pakhuis en komen bij de kinderen via bijvoorbeeld de Voedselbank, asielzoekerscentra en Veilig Thuis. Het doel is om in 2023 maar liefst 30.000 kinderen in Nederland blij te maken.

Samenwerking
Voor deze actie slaan stichting Sint voor ieder1, Den Haag FM, Radio West en Bibliotheek Den Haag de handen ineen om zo veel mogelijk kinderen blij te maken.