Nationale Voorleesdagen, het boekenfeest voor de allerjongste lezers

Gepubliceerd op: 23 januari 2024 09:11

Het boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar is van 24 januari t/m 3 februari, tijdens de Nationale Voorleesdagen. Ook Bibliotheek Den Haag besteedt dan extra veel aandacht aan voorlezen en trapt af met het Nationale Voorleesontbijt op 24 januari in verschillende vestigingen.

Kinderen kunnen in de periode daarna genieten van theatervoorstellingen en andere (voorlees)activiteiten. Dit is een goede gelegenheid om je kind gratis lid te maken, tot 18 jaar is het lidmaatschap namelijk kosteloos. Nieuwe kleine leden ontvangen een speciaal cadeautje.

De bibliotheek nodigt ouders tijdens de Nationale Voorleesdagen nog eens extra uit binnen te lopen, en zo te ontdekken wat zij er met kinderen kunnen beleven. Bij de activiteiten worden handige tips gegeven om het lezen en voorlezen voor de jonge lezers in spe leuk te maken. 

Prentenboek van het jaar 2024

Elk jaar wordt er een Prentenboek van het jaar gekozen, door een comité van bibliothecarissen, boekhandelaren en leerkrachten. Dit jaar is Help! Een verrassing! van Miriam Bos gekroond tot Prentenboek van het Jaar 2024: een hartverwarmend verhaal over vriendschap, verwachtingen en verrassingen, waarin het vosje August tot zijn grote schrik verrast wordt door zijn vriendin Suus. Het boek vormt samen met negen andere prentenboeken de Prentenboek Top 10 van 2024.  

Over de Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen draaien om het voorlezen aan kinderen van 0 tot 6 jaar, die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een project van Stichting Lezen, georganiseerd door Stichting CPNB.  

Kom ook en lees mee!