Meet gratis je bloeddruk in de Centrale Bibliotheek

Gepubliceerd op: 22 april 2022 14:44

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kan iedereen onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf hun bloeddruk komen meten in de Centrale Bibliotheek.

Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op hartinfarct of beroerte. Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond, ook dan kan je een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf je 40ste elk jaar je bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is. Als het nodig is, kun je zelf met leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. Bibliotheek Den Haag ondersteunt deze oproep van de Hartstichting. Tijdens de Mei Meet Maand kunnen mensen ook in de Centrale Bibliotheek onder begeleiding hun bloeddruk meten. Het meten is gratis. 

De Hartstichting en Bibliotheek Den Haag supporten jouw hart tijdens de Mei Meet Maand 

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 40% niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Meten is daarom belangrijk. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land. De Centrale Bibliotheek is één van de locaties.  

Meet je bloeddruk in de Centrale Bibliotheek 

Je kunt je bloeddruk laten meten op:

  • donderdag 19 mei
  • vrijdag 20 mei
  • vrijdag 27 mei

De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. Wil je meer lezen, kijk dan op www.hartstichting.nl. 

*m.u.v. Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag