Nog niet digitaal vaardig? Bibliotheek Den Haag helpt!

Gepubliceerd op: 16 augustus 2023 18:14

Bibliotheek Den Haag biedt een uitgebreid aanbod aan cursussen, workshops en lezingen in verschillende Haagse bibliotheken voor mensen die hun digitale vaardigheden willen verbeteren. Vanaf september start het nieuwe seizoen Cursussen Digitale Vaardigheden met mogelijkheden om meer te leren over het gebruik van computers, internet en nieuwe media. De cursussen zijn voor iedereen gratis en er is persoonlijke begeleiding.

Het cursusaanbod richt zich zowel op basisvaardigheden, als op aandacht voor veiligheid en privacy bij computer- of internetgebruik. Zo gaan lessen bijvoorbeeld over omgaan met computers, tablets en smartphones. Voor wie na de lessen nog verder wil oefenen, of specifieke digitale vragen heeft, zijn er gratis spreekuren. Daar kunnen bezoekers naartoe met gerichte vragen over programma's, apparatuur of om verder te oefenen na een cursus. 

 

Een aantal cursussen uitgelicht

  • De computer voor beginners: Leer op de computer werken en hoe u de muis en het toetsenbord gebruikt.
  • Veilig op internet: Leer meer over sterke wachtwoorden, onveilige websites herkennen, virussen en wat u ertegen kunt doen. 
  • Werken met de E-overheid: Leer hoe DigiD werkt en hoe u de sites van de gemeente en overheid gebruikt. 
  • Smartphone voor beginners: Een telefoon is een soort zakcomputer. Wat er allemaal mee kan en hoe u het toestel bedient, leert u in deze cursus 

Door de hele stad

Het cursusaanbod bij Bibliotheek Den Haag heeft al ruim 20.000 cursisten aangetrokken en is daarmee een waardevolle dienst voor het vergroten van digitale vaardigheden. Zowel de cursussen als spreekuren zijn in de hele stad te bezoeken. 

Bekijk hier de cursussen

Meer informatie over de spreekuren