Versoepelingen voor bezoek aan bibliotheek

Gepubliceerd op: 1 oktober 2021 13:11

Ook voor Bibliotheek Den Haag zijn de coronamaatregelen vanaf zaterdag 25 september niet meer nodig vanwege de versoepelingen. U kunt inmiddels weer bij ons terecht voor alles wat u gewend was: lezen, activiteiten, lenen, studeren ... noem maar op. In de meeste gevallen kan dit zonder extra voorzorgsmaatregelen. Een coronatoegangsbewijs en legitimatiebewijs zijn soms verplicht. In dit bericht leest u daar meer over.

Coronamaatregelen gelden niet meer voor:

Lezingen, taal-cafés, cursussen in afgesloten en open ruimtes, Klik en Tik, groepsbezoeken, voorlezen, debatten, studeren (vooraf reserveren hoeft niet), lezen in de bibliotheek, rondleidingen en leesclubs. Kortom voor de reguliere activiteiten in onze bibliotheken. 

Beperkt aantal bezoekers

In de bibliotheken Haagse Hout en Schilderswijk geldt vooralsnog in verband met werkzaamheden aan het ventilatiesysteem een maximum van 12 bezoekers per activiteit.  In bibliotheek Loosduinen mogen er maximaal 12 mensen tegelijk van de computerruimte gebruik maken. 

Wanneer een coronatoegangsbewijs en legitimatiebewijs?

Voor iedereen van 13 jaar en ouder is in onderstaande gevallen een coronatoegangsbewijs verplicht. Een legitimatiebewijs is verplicht voor iedereen van 14 jaar en ouder. 

  • Als u bij CoffeeStar in de Centrale Bibliotheek eten of drinken bestelt. Dit geldt ook voor de koffiecorners in de bibliotheken Bouwlust en Escamp. 
  • Bij alle culturele activiteiten (theater- en filmvoorstellingen, evenementen, concerten en activiteiten met horeca) in onze 15 vestigingen, waaronder Cultuurankers Loosduinen en Leidschenveen-Ypenburg 

De bibliotheek moet zich in deze situaties houden aan de regels voor horeca en theater. 

Basisregels

Uiteraard gelden ook bij Bibliotheek Den Haag alle landelijke basisregels: 

  • Blijf thuis bij klachten en laat u zo snel mogelijk testen op het coronavirus 
  • Houd afstand van elkaar  
  • Was vaak de handen en hoest of nies in de elleboog   

We zien u hopelijk snel in een van onze bibliotheken!