Wandel mee met Cultuurankers aan Zee!

Gepubliceerd op: 4 mei 2022 12:54

Van Kijkduin tot Duindorp, van Duindorp tot Kijkduin; er is van alles te beleven op het strand en in de duinen op zaterdag 14 mei. Cultuurankers & Bibliotheek Loosduinen en Nieuw Waldeck en Muzee Scheveningen organiseren een hele middag vol muziek, theater, beeldende kunst en workshops voor jong en oud. Wandel mee en geniet van je favoriete lokale artiesten en kunstenaars op de mooiste plekjes aan de Haagse kust.

Cultuur in een unieke omgeving

“Het is de eerste keer dat we dit gezamenlijke evenement organiseren,” legt Tamara Peers, directeur van Muzee Scheveningen uit. “Met deze wandeling willen we bewoners uit Scheveningen en Loosduinen kennis laten maken met cultuur in een unieke omgeving, én mensen een kans geven om elkaar te ontmoeten op een bijzondere manier.”

“Daarnaast is het fantastisch om lokale artiesten een podium te bieden als onderdeel van een groter geheel. Zeker op zo’n unieke plek waar ze normaal nooit spelen,” vult Agnes Schüller, programmaleider bij Cultuuranker Loosduinen | Nieuw Waldeck aan. “We hebben gekozen voor een heel breed programma; voor elke bewoner zit er wel wat leuks bij.”

Meer dan 30 activiteiten vinden plaats tussen 13:00-16:00 uur, bij strandslagen 4 t/m 12, in verschillende strandtenten en aan de kustlijn.

Wandelaars kunnen zelf hun eigen route kiezen

Strandtent La Cantina (strandslag 12) dient als Schevenings informatiepunt met muziek en workshops. In deze en andere strandtenten (o.a. Strandpaviljoen Zuid, At the Beach en Amigo’s) wordt de hele middag livemuziek gespeeld, met onder andere Julie Scott, Port of Call, Teddy Macrander en Jaime Nanoha & Juliana Martina. Daarnaast speelt Michael Varekamp speciaal voor Cultuurankers aan Zee in een unieke bezetting met de legendarische contrabassist Harry Emmery en meestersaxofonist Dmitri Chapeau. 

Aan de kustlijn komen wandelaars verschillende landschapschilders tegen, die in één middag de mooie natuur en sfeer vastleggen op hun doeken. Tevens laat Gert-Jan “De Krijtman” zien hoe je strandtekeningen kunt maken op het natte zand. 

Zet ook een stapje in de duinen: aan de strandslagen vind je o.a. een voorstelling van Urban Safari, spoken word van Poetry at Sea en kom je de Zingende Mobiele IJscoman tegen (strandslag 7 en 8) die Italiaanse liederen zingt terwijl hij heerlijk ijs uitdeelt.

In de Biebbox op het Deltaplein, stap je in de wondere wereld van de jungle, het heelal, of onder water via de Photo-, Info- en Gamebooths. 

Cultuurankers aan Zee is gratis en leuk voor de hele familie. Laat je verrassen op het strand en in de duinen en plan je eigen route. 

Bekijk het programma en plan je route hier