Persberichten

Resultaat 1 - 10 (van 51)

 • 125 jaar vrede en recht Bekijk details

  7 juni 2024

  125 jaar vrede en recht | Bibliotheek Den Haag viert eerste vredesconferentie met lezingen en tentoonstelling

 • Kom stemmen in de bibliotheek Bekijk details

  21 mei 2024

  Op donderdag 6 juni kunnen mensen stemmen voor de Europese Verkiezingen. Bibliotheek Den Haag vindt het belangrijk dat elke inwoner van de stad een weloverwogen keuze kan maken op basis van onafhankelijke informatie. Daarom organiseert zij verschillende activiteiten in aanloop naar de verkiezingen.

 • Haagse Vrijheidsweken, voel je vrij om te ontdekken in de bieb Bekijk details

  10 april 2024

  Ook dit jaar doet Bibliotheek Den Haag van 12 april t/m 10 mei mee met de Haagse Vrijheidsweken. Een inspirerende periode vol met lezingen, workshops, herdenking en viering van vrijheid. Samen met het Haags Gemeentearchief, Haags Historisch Museum en Prodemos organiseren bibliotheken evenementen en activiteiten voor iedereen.

 • Boekenweek 2024 Bekijk details

  12 maart 2024

  Van 16 t/m 24 maart is het tijd voor de Boekenweek. Het thema van de 89ste editie is 'Bij ons in de familie'. De grootste schrijversfamilie van Nederland - de familie Chabot - schreef daarom het boekenweekgeschenk. Je kunt tijdens de Boekenweek (en het hele jaar door) inspiratie opdoen door boekentips of leuke activiteiten in de bieb.

 • Den Haag benoemt de nieuwe Jonge Stadsdichter Bekijk details

  26 januari 2024

  Adelina Ignat is de nieuwe Jonge Stadsdichter van Den Haag. Zij is de winnaar van de middelbare scholen-wedstrijd uit alle stadsdelen van Den Haag. Het winnende gedicht “Bubbel” gaf tijdens de finale de doorslag en zij mag zich in 2024 de Jonge stadsdichter van Den Haag noemen.

 • Nationale Voorleesdagen, het boekenfeest voor de allerjongste lezers Bekijk details

  23 januari 2024

  Het boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar is van 24 januari t/m 3 februari, tijdens de Nationale Voorleesdagen. Ook Bibliotheek Den Haag besteedt dan extra veel aandacht aan voorlezen en trapt af met het Nationale Voorleesontbijt op 24 januari in verschillende vestigingen.

 • Bibliotheek Benoordenhout feestelijk geopend Bekijk details

  14 december 2023

  Staatssecretaris voor Cultuur en Media Steven van Weyenberg, wethouder Bibliotheken Robert van Asten en directeur Bibliotheek Den Haag Sam Hermans verwelkomden donderdag 14 december buurtbewoners en belangstellenden in de jongste bibliotheek die Den Haag rijk is: Bibliotheek Benoordenhout. Met de overhandiging van een spiksplinternieuwe biebpas werd het officiële moment van de feestelijke opening bekrachtigd.

 • Bibliotheek Benoordenhout opent haar deuren aan de Wassenaarseweg Bekijk details

  11 december 2023

  Op 14 december opent Bibliotheek Benoordenhout feestelijk haar deuren in het monumentale en karakteristieke ANWB-rotondegebouw aan de Wassenaarseweg. Hiermee gaat de 17e bibliotheek in Den Haag open. Om dit te vieren is er een feestelijk programma georganiseerd op 14, 15 en 16 december. Wethouder Bibliotheken Robert van Asten opent de bibliotheek op 14 december officieel.

 • Help je ook mee? Ieder kind verdient een Sinterklaascadeautje! Bekijk details

  13 november 2023

  Sinterklaas vieren we pas 5 december, maar in november komen kinderen het vaak al overal tegen. Op het Sinterklaasjournaal vertelt de Goedheiligman over pakhuizen vol cadeautjes en speelgoedgidsen vallen thuis op de deurmat. Voor 1 op de 10 kinderen die opgroeien in armoede is een cadeautje op Sinterklaasavond niet zo vanzelfsprekend. Bibliotheek Den Haag steunt daarom de actie Sint voor ieder1. Van 20 t/m 24 november is de Centrale Bibliotheek inleverpunt. Je kunt daar een cadeautje afgeven op de...

 • Richard Osinga met het boek 'Munt' is winnaar bij Haags scholierendebat Bekijk details

  10 november 2023

  In de Centrale Bibliotheek was donderdag 9 november traditiegetrouw het Haags Scholierendebat. Meer dan 100 Haagse scholieren van zeven middelbare scholen debatteerden over de vraag wie volgens hen de winnaar zou moeten zijn van de Boekenbon Literatuurprijs. De leerlingen mochten daarbij de genomineerde schrijvers, die aanwezig waren, het hemd van het lijf vragen. Scholieren kozen Richard Osinga met zijn boek 'Munt' als hun winnaar. Ook in Groningen, waar dit jaar voor het eerst het scholierendebat...

Paginanavigatie