Persberichten

Resultaat 1 - 10 (van 19)

 • Netwerkevenement Music & Meetup tweede editie over duurzaam en lokaal eten Bekijk details

  11 oktober 2021

  In de Centrale Bibliotheek in Den Haag startte vorige maand een nieuwe maandelijkse activiteit voor jonge Hagenaars. Elke laatste donderdag van de maand zijn zij welkom om te luisteren naar live-muziek en Ted Talks, mee te doen aan leuke en inspirerende workshops en tegelijkertijd nieuwe leeftijdsgenoten te leren kennen. De toegang is gratis. Tijdens de tweede editie van Music & Meetup op 28 oktober van 17u-19u genieten we van een optreden door Kay Slice en praten we over lokaal en duurzaam eten.

  Bekijk details van Netwerkevenement Music & Meetup tweede editie over duurzaam en lokaal eten

 • Winnaar Inktspot 2021 te zien in Haagse Centrale Bibliotheek Bekijk details

  30 september 2021

  Ieder jaar wordt de Inktspotprijs uitgereikt voor de beste politieke tekening van het parlementair jaar. Vanaf nu hangen 90 inzendingen voor de wedstrijd in de Centrale Bibliotheek in Den Haag bij de gratis te bekijken expositie Inktpot 2021. Niet alleen de winnende tekening Migranten van Kamargurka is te zien bij de expositie, maar ook prenten van Tom Janssen, Gorilla, Joep Bertrams en Len Munnik. Zij kregen een eervolle vermelding. Bezoekers kunnen tot en met 28 november langskomen om de tekeningen...

  Bekijk details van Winnaar Inktspot 2021 te zien in Haagse Centrale Bibliotheek

 • Elke maand ‘Music & Meetup’ voor jong-volwassenen in de Centrale Bibliotheek Bekijk details

  20 september 2021

  In de Centrale Bibliotheek in Den Haag start 30 september een nieuwe maandelijkse activiteit voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Elke laatste donderdag van de maand zijn zij welkom om te luisteren naar live-muziek en Ted Talks, mee te doen aan leuke en inspirerende workshops en tegelijkertijd nieuwe leeftijdsgenoten te leren kennen. De toegang is gratis.

  Bekijk details van Elke maand ‘Music & Meetup’ voor jong-volwassenen in de Centrale Bibliotheek

 • Bibliotheek Den Haag organiseert Taalwandeling voor vermindering laaggeletterdheid Bekijk details

  26 augustus 2021

  Van 6 tot en met 24 september wordt in Den Haag de Taalwandeling georganiseerd. Zo kan iedereen zijn steentje bijdragen om de laaggeletterdheid in Den Haag te verminderen. In het Taalhuis of de bibliotheekvestigingen kan iedereen (vanaf 6 september) een gratis goodiebag ophalen om vervolgens samen met een taalmaatje (iemand die Nederlands leert) de Taalwandeling te lopen. Met een speciale app worden de stappen geteld.

  Bekijk details van Bibliotheek Den Haag organiseert Taalwandeling voor vermindering laaggeletterdheid

 • Wethouder Robert van Asten geeft startsein pop-up bibliotheek Moerwijk Bekijk details

  16 juli 2021

  De wens voor een bibliotheek in Moerwijk bestaat al erg lang en Wethouder Robert van Asten heeft vrijdagmiddag een eerste startsein gegeven richting een pop-up bibliotheek in deze wijk die zeker drie jaar daar zal blijven. De bibliotheek komt aan de Twickelstraat 120. In dit gebouw zijn sociale huurwoningen van Vestia en is een woon-zorg centrum van HWW Zorg gevestigd. Vestia heeft als eigenaar van dit pand een ruimte van ongeveer 180m2 ter beschikking gesteld aan de gemeente voor de komst van deze...

  Bekijk details van Wethouder Robert van Asten geeft startsein pop-up bibliotheek Moerwijk

 • Foto-expositie Aan Zee vanaf 24 juni te zien in de Centrale Bibliotheek Bekijk details

  21 juni 2021

  Het alledaags strandleven door de lens van vier Haagse fotografen, dat is het thema van de expositie die vanaf 24 juni te zien is op de 2e etage van de Centrale Bibliotheek in Den Haag. Bij 'Aan Zee' zie je zo'n 60 foto's van Scheveningen door de eigenzinnige lens van Giedo van der Zwan, Merel Schoneveld, Mirjam Rosa en Sandra Uittenbogaart. In samenwerking met Museum Panorama Mesdag.

  Bekijk details van Foto-expositie Aan Zee vanaf 24 juni te zien in de Centrale Bibliotheek

 • Bibliotheek Den Haag helpt bij afspraak coronavaccinatie Bekijk details

  7 juni 2021

  Inwoners van Den Haag die een brief hebben ontvangen over de vaccinatie tegen corona kunnen voor hulp terecht bij Bibliotheek Den Haag. Vanaf 14 juni ’21 houden de Haagse Bibliotheken op drie locaties vaccinatie-spreekuren. Iedereen kan hier terecht met vragen over de brief of voor hulp bij het maken van een afspraak. Er zijn spreekuren in Bibliotheek Escamp, Bibliotheek Transvaalkwartier en de Centrale Bibliotheek.

  Bekijk details van Bibliotheek Den Haag helpt bij afspraak coronavaccinatie

 • Ruimere openingstijden en meer studie- en werkplekken in Haagse bibliotheken Bekijk details

  3 juni 2021

  Het aantal studie- en werkplekken in de Centrale Bibliotheek aan het Spui wordt vanaf maandag 7 juni fors uitgebreid, van 174 naar 300 plekken, verdeeld in dagdelen. Ook kunnen bezoekers vanaf die dag in 9 van de 15 Haagse bibliotheken niet alleen studeren maar ook weer komen werken. Voor wijkvestigingen met studie- en werkplekken is online reserveren niet meer nodig, in de Centrale Bibliotheek wel.

  Bekijk details van Ruimere openingstijden en meer studie- en werkplekken in Haagse bibliotheken

 • Bibliotheek Den Haag weer open vanaf 20 mei Bekijk details

  20 mei 2021

  Goed nieuws: de bibliotheken mogen vanaf 20 mei weer open. Bezoekers kunnen langskomen bij een van de vijftien vestigingen in Den Haag om zelf materialen uit te zoeken. Ook kunnen studenten een studieplek reserveren, dit moet online. De wijkbibliotheken zijn open op maandag tot en met zaterdag van 12.00 – 17.00 uur, de Centrale Bibliotheek opent volgens haar reguliere openingstijden.

  Bekijk details van Bibliotheek Den Haag weer open vanaf 20 mei

 • Drie winnaars Haagse voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd naar provinciale finale Bekijk details

  17 maart 2021

  Maar liefst 26 voorleeskampioenen van basisscholen in Den Haag stuurden hun filmpje naar Bibliotheek Den Haag om kans te maken op een plek in de provinciale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Deze landelijke wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd om leesplezier te bevorderen.

  Bekijk details van Drie winnaars Haagse voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd naar provinciale finale