Persberichten

Resultaat 1 - 10 (van 21)

 • Haagse Vrijheidsweken Bekijk details

  13 april 2022

  Op 5 mei staan we in Nederland stil bij onze vrijheid. Dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, is een onderwerp dat ons allen raakt. Bibliotheek Den Haag vindt het belangrijk een plek te zijn waar iedereen zich vrij kan en mag voelen. Tijdens de Haagse Vrijheidsweken organiseren we daarom verschillende activiteiten rondom het thema vrijheid.

  Bekijk details van Haagse Vrijheidsweken

 • Opening Oekraïense boekenplank in de Centrale Bibliotheek Bekijk details

  6 april 2022

  Vrijdag 8 april biedt mevrouw Tetiana Doroshenko, de echtgenote van de Oekraïense ambassadeur in Nederland, de bibliotheek 15 Oekraïense kinderboeken aan. Wethouder Robert van Asten van cultuur zal de boeken officieel in ontvangst nemen namens de bibliotheek. Daarmee krijgt de bibliotheek haar eigen Oekraïense boekenplank in de Centrale Bibliotheek.

  Bekijk details van Opening Oekraïense boekenplank in de Centrale Bibliotheek

 • Lezen met Het Nationale Theater... Leedvermaak Bekijk details

  18 februari 2022

  Bibliotheek Den Haag organiseert in maart en april samen met Het Nationale Theater: Lezen met HNT... Leedvermaak. In verschillende bibliotheken kunnen cultuurliefhebbers meedoen met workshops over de theatertekst van de Leedvermaak Trilogie van Judith Hertzberg.

  Bekijk details van Lezen met Het Nationale Theater... Leedvermaak

 • Netwerkevenement Music & Meetup tweede editie over duurzaam en lokaal eten Bekijk details

  11 oktober 2021

  In de Centrale Bibliotheek in Den Haag startte vorige maand een nieuwe maandelijkse activiteit voor jonge Hagenaars. Elke laatste donderdag van de maand zijn zij welkom om te luisteren naar live-muziek en Ted Talks, mee te doen aan leuke en inspirerende workshops en tegelijkertijd nieuwe leeftijdsgenoten te leren kennen. De toegang is gratis. Tijdens de tweede editie van Music & Meetup op 28 oktober van 17u-19u genieten we van een optreden door Kay Slice en praten we over lokaal en duurzaam eten.

  Bekijk details van Netwerkevenement Music & Meetup tweede editie over duurzaam en lokaal eten

 • Winnaar Inktspot 2021 te zien in Haagse Centrale Bibliotheek Bekijk details

  30 september 2021

  Ieder jaar wordt de Inktspotprijs uitgereikt voor de beste politieke tekening van het parlementair jaar. Vanaf nu hangen 90 inzendingen voor de wedstrijd in de Centrale Bibliotheek in Den Haag bij de gratis te bekijken expositie Inktpot 2021. Niet alleen de winnende tekening Migranten van Kamargurka is te zien bij de expositie, maar ook prenten van Tom Janssen, Gorilla, Joep Bertrams en Len Munnik. Zij kregen een eervolle vermelding. Bezoekers kunnen tot en met 28 november langskomen om de tekeningen...

  Bekijk details van Winnaar Inktspot 2021 te zien in Haagse Centrale Bibliotheek

 • Elke maand ‘Music & Meetup’ voor jong-volwassenen in de Centrale Bibliotheek Bekijk details

  20 september 2021

  In de Centrale Bibliotheek in Den Haag start 30 september een nieuwe maandelijkse activiteit voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Elke laatste donderdag van de maand zijn zij welkom om te luisteren naar live-muziek en Ted Talks, mee te doen aan leuke en inspirerende workshops en tegelijkertijd nieuwe leeftijdsgenoten te leren kennen. De toegang is gratis.

  Bekijk details van Elke maand ‘Music & Meetup’ voor jong-volwassenen in de Centrale Bibliotheek

 • Bibliotheek Den Haag organiseert Taalwandeling voor vermindering laaggeletterdheid Bekijk details

  26 augustus 2021

  Van 6 tot en met 24 september wordt in Den Haag de Taalwandeling georganiseerd. Zo kan iedereen zijn steentje bijdragen om de laaggeletterdheid in Den Haag te verminderen. In het Taalhuis of de bibliotheekvestigingen kan iedereen (vanaf 6 september) een gratis goodiebag ophalen om vervolgens samen met een taalmaatje (iemand die Nederlands leert) de Taalwandeling te lopen. Met een speciale app worden de stappen geteld.

  Bekijk details van Bibliotheek Den Haag organiseert Taalwandeling voor vermindering laaggeletterdheid

 • Wethouder Robert van Asten geeft startsein pop-up bibliotheek Moerwijk Bekijk details

  16 juli 2021

  De wens voor een bibliotheek in Moerwijk bestaat al erg lang en Wethouder Robert van Asten heeft vrijdagmiddag een eerste startsein gegeven richting een pop-up bibliotheek in deze wijk die zeker drie jaar daar zal blijven. De bibliotheek komt aan de Twickelstraat 120. In dit gebouw zijn sociale huurwoningen van Vestia en is een woon-zorg centrum van HWW Zorg gevestigd. Vestia heeft als eigenaar van dit pand een ruimte van ongeveer 180m2 ter beschikking gesteld aan de gemeente voor de komst van deze...

  Bekijk details van Wethouder Robert van Asten geeft startsein pop-up bibliotheek Moerwijk

 • Foto-expositie Aan Zee vanaf 24 juni te zien in de Centrale Bibliotheek Bekijk details

  21 juni 2021

  Het alledaags strandleven door de lens van vier Haagse fotografen, dat is het thema van de expositie die vanaf 24 juni te zien is op de 2e etage van de Centrale Bibliotheek in Den Haag. Bij 'Aan Zee' zie je zo'n 60 foto's van Scheveningen door de eigenzinnige lens van Giedo van der Zwan, Merel Schoneveld, Mirjam Rosa en Sandra Uittenbogaart. In samenwerking met Museum Panorama Mesdag.

  Bekijk details van Foto-expositie Aan Zee vanaf 24 juni te zien in de Centrale Bibliotheek

 • Bibliotheek Den Haag helpt bij afspraak coronavaccinatie Bekijk details

  7 juni 2021

  Inwoners van Den Haag die een brief hebben ontvangen over de vaccinatie tegen corona kunnen voor hulp terecht bij Bibliotheek Den Haag. Vanaf 14 juni ’21 houden de Haagse Bibliotheken op drie locaties vaccinatie-spreekuren. Iedereen kan hier terecht met vragen over de brief of voor hulp bij het maken van een afspraak. Er zijn spreekuren in Bibliotheek Escamp, Bibliotheek Transvaalkwartier en de Centrale Bibliotheek.

  Bekijk details van Bibliotheek Den Haag helpt bij afspraak coronavaccinatie

Paginanavigatie