Persberichten

 • Bibliotheek Den Haag start met online programmering Bieb070@Home

  8 januari 2021

  Bibliotheek Den Haag begint donderdag 14 januari met een uitgebreid online cultuurprogramma onder de noemer Bieb070@Home. Niet alleen Sjaak Bral komt met een humoristische live-show, maar ook kunnen kinderen zich vermaken bij voorleessessies en knutselworkshops online. Dichter Nico Dijkshoorn en geluksprofessor Patrick Hees zijn onder meer te gast bij cultuuruitzendingen.

  Bekijk details van Bibliotheek Den Haag start met online programmering Bieb070@Home

 • Afhalen, bezorgservice en online programmering tijdens lockdown

  15 december 2020

  Bibliotheek Den Haag biedt met ingang van woensdag 16 december 2020 alternatieve dienstverlening aan. Naast een afhaalservice met boekenpakketten, start ook de bezorgservice voor 70-plussers weer. En vanaf donderdag 14 januari 2021 is er online programmering voor jong en oud. De bibliotheek neemt deze initiatieven, omdat zij ten minste tot 9 februari 2021 dicht is voor bezoekers als gevolg van de strengere lockdown ter bestrijding van het coronavirus. Actuele informatie staat op www.bibliotheekdenhaag.nl...

  Bekijk details van Afhalen, bezorgservice en online programmering tijdens lockdown

 • Expositie Tekenen in Vrijheid?! in Centrale Bibliotheek

  1 december 2020

  De Centrale Bibliotheek Den Haag presenteert van 30 november 2020 tot 1 maart 2021 de expositie Tekenen in Vrijheid?!, met werk van cartoonisten uit alle delen van de wereld.

  Bekijk details van Expositie Tekenen in Vrijheid?! in Centrale Bibliotheek

 • Afhaalservice, spreekuren en huiswerkbegeleiding start in Haagse wijkbibliotheken

  10 november 2020

  Bibliotheek Den Haag begint vanaf dinsdag 10 november met alternatieve dienstverlening in de wijkbibliotheken m.u.v. de Centrale Bibliotheek. Leden kunnen vanaf dat moment via een online aanvraagformulier een verrassingspakket met vijf boeken aanvragen bij hun wijkbibliotheek. Ook start in zeven Haagse bibliotheken een algemeen spreekuur voor vragen over de Nederlandse taal of voor digitale vragen. Huiswerkbegeleiding voor middelbare scholieren start weer voor bestaande deelnemers.

  Bekijk details van Afhaalservice, spreekuren en huiswerkbegeleiding start in Haagse wijkbibliotheken

 • Evenementen Bibliotheek Den Haag vervallen

  14 oktober 2020

  Alle activiteiten van Bibliotheek Den Haag voor meer dan vier bezoekers, komen vanaf donderdag 15 oktober 2020 te vervallen. Evenals de lees- en studieplekken in de vestigingen, met uitzondering van de Centrale Bibliotheek waar een beperkt aantal studieplekken per etage beschikbaar blijft. Deze plekken kunnen echter alleen op reservering worden gebruikt.

  Bekijk details van Evenementen Bibliotheek Den Haag vervallen

 • Venstertijden Bibliotheek Den Haag voor kwetsbare groepen

  24 september 2020

  Bibliotheek Den Haag stelt m.i.v. zaterdag 26 september 2020 venstertijden in voor kwetsbare groepen. Vanaf dat moment kunnen kwetsbare groepen iedere zaterdagochtend, in elk stadsdeel, terecht tijdens een extra openingsuur. Dit uur is bedoeld voor ouderen en mensen die snel ziek worden door het coronavirus, conform de definitie van het RIVM.

  Bekijk details van Venstertijden Bibliotheek Den Haag voor kwetsbare groepen