Persberichten

Resultaat 1 - 10 (van 41)

 • Gratis huiswerkbegeleiding om kansenongelijkheid tegen te gaan Bekijk details

  12 oktober 2023

  Bibliotheek Den Haag biedt gratis huiswerkbegeleiding aan middelbare scholieren. Alternatief op toenemende betaalde huiswerkbegeleiding om kansenongelijkheid tegen te gaan

 • Bibliotheek Den Haag krijgt impuls dankzij investering vanuit nieuw Haags coalitieakkoord Bekijk details

  3 oktober 2023

  Gisteren was Bibliotheek Transvaalkwartier het podium voor de presentatie van het nieuwe coalitieakkoord van gemeente Den Haag. Met de keuze voor deze locatie onderschrijft het college het belang van de maatschappelijke functie van de bibliotheek in de lokale samenleving.

 • Oktober, feestmaand voor kids Bekijk details

  28 september 2023

  Bibliotheek Den Haag organiseert in oktober naast het reguliere aanbod veel gratis extra activiteiten voor kinderen onder de noemer ‘Oktober, feestmaand voor kids.’

 • Nog niet digitaal vaardig? Bibliotheek Den Haag helpt! Bekijk details

  16 augustus 2023

  Bibliotheek Den Haag biedt een uitgebreid aanbod aan cursussen, workshops en lezingen in verschillende Haagse bibliotheken voor mensen die hun digitale vaardigheden willen verbeteren. Vanaf september start het nieuwe seizoen Cursussen Digitale Vaardigheden met mogelijkheden om meer te leren over het gebruik van computers, internet en nieuwe media. De cursussen zijn voor iedereen gratis en er is persoonlijke begeleiding.

 • Zo herdenkt Den Haag Bekijk details

  4 juli 2023

  Op maandag 3 juli was de presentatie van het boek 'Zo Herdenkt Den Haag, stilstaan bij koloniaal en slavernijverleden' aan burgemeester Jan van Zanen. Hij draagt het boek over aan de gemeenschappen in de stad. Stichting Het Haags Verhaal maakte het boek over de Haagse herdenkingen, met (foto)reportages van alle herdenkingen en vieringen die in een jaar in Den Haag worden gehouden. 'Zo herdenkt Den Haag' is gratis op te halen bij alle bibliotheken in Den Haag of te downloaden via Haags Verhaal.

 • Lezen is extra populair in de zomer Bekijk details

  3 juli 2023

  In de zomer hebben mensen meer tijd om te lezen en erop uit te gaan. Veel Nederlanders geven aan dat ze graag meer zouden willen lezen, alleen komt het er vaak niet van. In de maanden juli en augustus staat de bibliotheek daarom in het teken van de Zomerbieb. Zomer in de bieb betekent extra lang lenen, de leukste boeken mee op reis, een biebbezoek in het Zuiderpark en meer.

 • Staatssecretaris van Huffelen bezoekt de AI-Parade in Bibliotheek Den Haag  Bekijk details

  19 juni 2023

  Op 19 juni bracht de staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering, Alexandra van Huffelen, een werkbezoek aan de AI-Parade in de Centrale Bibliotheek van Bibliotheek Den Haag.

 • AI-Parade in de Centrale Bibliotheek Bekijk details

  1 juni 2023

  De hele maand juni staat de Centrale Bibliotheek in het teken van Artificial Intelligence (AI). Het gaat over machines die menselijke dingen kunnen doen, zoals nadenken, redeneren en leren. Denk bijvoorbeeld aan de zorgrobot of de bekende robothond Spot, die zelf ook in de bibliotheek te gast is.

 • Nieuwe tijdelijke bibliotheek in Benoordenhout opent eind 2023 Bekijk details

  15 mei 2023

  Bibliotheek Den Haag opent dit jaar een nieuwe tijdelijke vestiging in de wijk Benoordenhout. De afgelopen maanden waren er gesprekken tussen de gemeente Den Haag, de gemeente Wassenaar, de ANWB en een brede afvaardiging van de inwoners van Benoordenhout. Het resultaat is de komst van deze tijdelijke bibliotheek in het souterrain van het Rotonde-gebouw van de ANWB. Naar verwachting gaat de vestiging voor het einde van 2023 open.

 • Voorlezen, voorlezen en nog eens voorlezen tijdens de Nationale Voorleesdagen Bekijk details

  17 januari 2023

  Het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar is van 25 januari t/m 4 februari, tijdens de Nationale Voorleesdagen. Ook Bibliotheek Den Haag besteedt dan extra veel aandacht aan voorlezen en trapt af met het Nationale Voorleesontbijt op 25 januari.

Paginanavigatie