Persberichten

Resultaat 1 - 10 (van 27)

 • Gratis huiswerkbegeleiding voor middelbare scholieren Bekijk details

  18 augustus 2022

  Middelbare scholieren die hulp kunnen gebruiken bij het maken van hun huiswerk zijn vanaf maandag 22 augustus weer welkom in vijf Haagse bibliotheken voor gratis huiswerkbegeleiding.

 • UIT-Festival Den Haag en de bibliotheek Bekijk details

  15 augustus 2022

  Na een zomer vol zonnige activiteiten gaat het culturele seizoen weer van start. In het weekend van 2, 3 en 4 september vindt het UIT Festival Den Haag plaats. Ook in de bibliotheek is er van alles te beleven.

 • Minister-president Mark Rutte bezoekt Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Escamp Bekijk details

  17 juni 2022

  Op donderdag 16 juni bracht minister-president Mark Rutte samen met Tweede Kamerlid Inge van Dijk een werkbezoek aan Bibliotheek Escamp, zij bezochten het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek.

 • Meer plezier in lezen onder jongeren Bekijk details

  15 juni 2022

  Meer jongeren met plezier aan het lezen krijgen: dát willen de Haagse Hogeschool, ISW Hoogeland, Bibliotheek Den Haag en Bibliotheek Westland.

 • Bibliotheek Moerwijk officieel geopend Bekijk details

  15 juni 2022

  De nieuwe Bibliotheek in Moerwijk heeft haar deuren geopend op dinsdag 17 mei 2022. De deuren gingen open met een druk op een grote rode knop door wethouder Robert van Asten en initiatiefneemster en buurtbewoonster Ellen van Osnabrugge. Samen met betrokkenen en buurtbewoners schoven zij vervolgens aan voor een ontbijtje, verzorgd door de Participatiekeuken.

 • Haagse Vrijheidsweken Bekijk details

  13 april 2022

  Op 5 mei staan we in Nederland stil bij onze vrijheid. Dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, is een onderwerp dat ons allen raakt. Bibliotheek Den Haag vindt het belangrijk een plek te zijn waar iedereen zich vrij kan en mag voelen. Tijdens de Haagse Vrijheidsweken organiseren we daarom verschillende activiteiten rondom het thema vrijheid.

 • Opening Oekraïense boekenplank in de Centrale Bibliotheek Bekijk details

  6 april 2022

  Vrijdag 8 april biedt mevrouw Tetiana Doroshenko, de echtgenote van de Oekraïense ambassadeur in Nederland, de bibliotheek 15 Oekraïense kinderboeken aan. Wethouder Robert van Asten van cultuur zal de boeken officieel in ontvangst nemen namens de bibliotheek. Daarmee krijgt de bibliotheek haar eigen Oekraïense boekenplank in de Centrale Bibliotheek.

 • Lezen met Het Nationale Theater... Leedvermaak Bekijk details

  18 februari 2022

  Bibliotheek Den Haag organiseert in maart en april samen met Het Nationale Theater: Lezen met HNT... Leedvermaak. In verschillende bibliotheken kunnen cultuurliefhebbers meedoen met workshops over de theatertekst van de Leedvermaak Trilogie van Judith Hertzberg.

 • Netwerkevenement Music & Meetup tweede editie over duurzaam en lokaal eten Bekijk details

  11 oktober 2021

  In de Centrale Bibliotheek in Den Haag startte vorige maand een nieuwe maandelijkse activiteit voor jonge Hagenaars. Elke laatste donderdag van de maand zijn zij welkom om te luisteren naar live-muziek en Ted Talks, mee te doen aan leuke en inspirerende workshops en tegelijkertijd nieuwe leeftijdsgenoten te leren kennen. De toegang is gratis. Tijdens de tweede editie van Music & Meetup op 28 oktober van 17u-19u genieten we van een optreden door Kay Slice en praten we over lokaal en duurzaam eten.

 • Winnaar Inktspot 2021 te zien in Haagse Centrale Bibliotheek Bekijk details

  30 september 2021

  Ieder jaar wordt de Inktspotprijs uitgereikt voor de beste politieke tekening van het parlementair jaar. Vanaf nu hangen 90 inzendingen voor de wedstrijd in de Centrale Bibliotheek in Den Haag bij de gratis te bekijken expositie Inktpot 2021. Niet alleen de winnende tekening Migranten van Kamargurka is te zien bij de expositie, maar ook prenten van Tom Janssen, Gorilla, Joep Bertrams en Len Munnik. Zij kregen een eervolle vermelding. Bezoekers kunnen tot en met 28 november langskomen om de tekeningen...

Paginanavigatie