Spiksplinternieuwe Bibliotheek Bouwlust opent deuren voor afhaalservice

Gepubliceerd op: 9 februari 2021 18:59

De spiksplinternieuwe wijkbibliotheek in Bouwlust, is vanaf vandaag open voor gebruik, maar in verband met de lockdown alleen met beperkte dienstverlening. Zoals bij alle vestigingen, kunnen leden ook hier alleen terecht voor de boeken afhaalservice. Vanmiddag reikte wethouder Robert van Asten het eerste boekenpakket uit aan wijkbewoner Kristen de Winter. (zie foto) Bibliotheek Bouwlust moet dé ontmoetingsplek worden voor de mensen uit de wijk die graag lezen en leren. De feestelijke opening van de bibliotheek, zal pas plaatsvinden op een later te bepalen tijdstip, als de deuren – na de lockdown - weer open mogen voor bezoekers.

Wethouder Robert van Asten, Bibliotheken: “Mooi om te zien hoe bewoners zelf hebben laten zien hoe belangrijk bibliotheek Bouwlust is voor hun wijk. Complimenten voor hun inzet en vasthoudendheid. Bibliotheek Bouwlust is een prachtige plek waar iedereen welkom is, van jong tot oud, om te lezen, te leren en om anderen te ontmoeten. De opening van deze wijkbibliotheek is een uitgelezen kans om samen met de wijk de programmering nader vorm te geven en hier de ontmoetingsplek en spil in de wijk van te maken. Ik kijk enorm uit naar het moment dat de deuren straks open mogen en de bibliotheek echt tot leven komt.”

Samen met de wijk

De komst van de nieuwe bibliotheekvestiging in Bouwlust is voor een belangrijk deel te danken aan de doortastendheid van wijkbewoner Kristen de Winter. Zij begon een succesvolle handtekeningenactie voor een bibliotheek in haar buurt omdat ze er niet alleen voor zichzelf, maar ook voor kinderen en jongeren in Bouwlust een grote meerwaarde in ziet.Bibliotheek Den Haag en Stichting Mooi Welzijn bundelden hun krachten in een nauwe samenwerking, om zo een dienstverlening te bieden die helemaal aansluit bij wat er in de wijk leeft en waar behoefte aan is. Samen met de wijkbewoners is dit echt tot een plek voor de wijk gemaakt. Jong en oud kunnen er na de opening terecht, om boeken te lenen, elkaar te ontmoeten en voor persoonlijke ontwikkeling. Iedereen is welkom om in de collectie te duiken, op de computer te werken of een activiteit bij te wonen en cursussen te volgen.  Wethouder Robert van Asten: “De bibliotheek is al lang geen plek meer met kilometers kasten vol boeken waar je doodstil een boek komt lenen. Bezoekers komen steeds vaker ook voor lezingen, interviews, optredens of debatten, om te studeren of om taallessen en cursussen te volgen. Het profiel van de wijk bepaalt het profiel van de bibliotheek. Dus een bibliotheek in Bouwlust zal anders zijn dan eentje in Loosduinen. Zo zijn de wijkbibliotheken echt een spil in de wijk, waar de behoeften en vragen van wijkbewoners leidend zijn.” 

Corona

De Haagse bibliotheken zijn dicht voor bezoekers zolang de landelijke lockdown van kracht is. De sluiting volgt op de beslissing van het kabinet over te gaan tot een strenge lockdown om het coronavirus te bestrijden.

Voor nadere informatie

Foto’s vrij te gebruiken bron Gemeente Den Haag / Martijn BeekmanJolanda Polderman - bestuurswoordvoerder Mobiliteit en Cultuur

Tel.: 06 500 98 919
E-mail: jolanda.polderman@denhaag.nl
Twitter: @Newsroom070