Afhaalservice, spreekuren en huiswerkbegeleiding start in Haagse wijkbibliotheken

Gepubliceerd op: 10 november 2020 10:42

Bibliotheek Den Haag begint vanaf dinsdag 10 november met alternatieve dienstverlening in de wijkbibliotheken m.u.v. de Centrale Bibliotheek. Leden kunnen vanaf dat moment via een online aanvraagformulier een verrassingspakket met vijf boeken aanvragen bij hun wijkbibliotheek. Ook start in zeven Haagse bibliotheken een algemeen spreekuur voor vragen over de Nederlandse taal of voor digitale vragen. Huiswerkbegeleiding voor middelbare scholieren start weer voor bestaande deelnemers.

De bibliotheek zet deze alternatieve dienstverlening op na de beslissing van het kabinet om ondanks de tijdelijke sluiting een uitzondering te maken voor bepaalde services zoals afhalen, spreekuren voor kwetsbaren en huiswerkbegeleiding. Overige maatregelen blijven van kracht. Zo is een bezoek aan de bibliotheek om zelf boeken te kiezen, of in te leveren, nog niet mogelijk en blijft ook de Centrale Bibliotheek nog gesloten.

De bibliotheek zet deze alternatieve dienstverlening op na de beslissing van het kabinet om ondanks de tijdelijke sluiting, een uitzondering te maken voor bepaalde services als afhalen, spreekuren voor kwetsbaren en huiswerkbegeleiding. Met de initiatieven hopen de bibliotheken hun bezoekers tegemoet te komen tijdens de tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown.

De afhaalservice

Het verrassingspakket bestaat uit 5 boeken in een door de klant gekozen genre. Na het invullen van het online het aanvraagformulier op www.bibliotheekdenhaag.nl ontvangen mensen een bevestiging met meer informatie over het tijdstip van afhalen. In alle wijkbibliotheken, niet in de Centrale Bibliotheek.

Spreekuren

Voor digitale vragen, vragen over de corona-app , donorregistratie en vragen over de Nederlandse taal worden vanaf dinsdag 10 november, met registratie, in de volgende vestigingen inloopspreekuren georganiseerd:

Escamp                                Woensdagmiddag: 14.00-16.00 uur

Haagse Hout                         Woensdag: 10.00-12.00 en 14.00-16.00 uur

Laak                                    Donderdag: 13.00- 15.00 uur
                                           Vrijdag: 10.00-12.00 uur

Loosduinen                          Donderdag: 10.00-12.00 en 13.00-15.00 uur

Schilderswijk                        Dinsdag: 13.00-15.00 uur

Segbroek                             Dinsdag: 10.00-12.00 en 14.00-16.00
                                          Woensdag: 14.00-16.00  uur

Transvaal                             Donderdag: 10.00-12.00 uur

Overige dienstverlening

Sinds de sluiting als gevolg van de tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown zijn de bibliotheken van ma t/m vrij telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur. Ook is er een tijdelijke boeteregeling van kracht, zodat niemand boete betaalt vanaf het moment van de sluiting tot het moment dat de bibliotheken weer open kunnen. Reserveren is deze periode helaas niet mogelijk en alle activiteiten en evenementen zijn uiteraard afgelast.