Gratis huiswerkbegeleiding voor middelbare scholieren

Gepubliceerd op: 18 augustus 2022 15:21

Middelbare scholieren die hulp kunnen gebruiken bij het maken van hun huiswerk zijn vanaf maandag 22 augustus weer welkom in vijf Haagse bibliotheken voor gratis huiswerkbegeleiding.

Van maandag t/m zaterdag is deze begeleiding beschikbaar in de Centrale Bibliotheek, bibliotheek Schilderswijk, Transvaalkwartier, Escamp en Leidschenveen en bij locaties van Stichting Jeugdwerk. Om deel te nemen aan de huiswerkbegeleiding kunnen scholieren samen met hun ouders een inschrijfformulier aanvragen.

Werken in een rustige en veilige omgeving
 
Scholieren kunnen na schooltijd in een rustige veilige omgeving op een computer werken, vragen stellen aan een huiswerkbegeleider, leren hoe je snel betrouwbare informatie vindt en effectief kunt leren en plannen. De huiswerkbegeleiding is gratis en niet gericht op het geven van bijles in de verschillende schoolvakken. De bibliotheek biedt de leerling een rustige en veilige werkplek waar voldoende informatie aanwezig is en op een laptop gewerkt kan worden.

Aanmelden bij bibliotheek

Voorafgaand aan de huiswerkbegeleiding vindt een intakegesprek plaats tussen de leerling (en ouder/verzorger) en de huiswerkbegeleider. Om in aanmerking te komen voor huiswerkbegeleiding kunnen geïnteresseerden een mail sturen naar huiswerkbegeleidingVO@denhaag.nl

Meer over huiswerkbegeleiding