Taalvrijwilliger

Als taalvrijwilliger helpt u iemand om beter te lezen, spreken, en schrijven en met de computer om te gaan. Om zo beter mee te kunnen doen in de maatschappij. Iets voor u? Meld u aan! Voor Taalhuis Den Haag bijvoorbeeld, of voor Taal in de bibliotheek.

Wat is een taalvrijwilliger?
Als taalvrijwilliger helpt u iemands basisvaardigheden zoals lezen en schrijven te verbeteren. U leert een deelnemer bijvoorbeeld hoe je e-mails schrijft, een bijsluiter leest of een sollicitatiegesprek voert. Of u begeleidt bijvoorbeeld een deelnemer een-op-een. Het hangt af van uw kennis en voorkeur wat u kunt betekenen.

Vrijwilliger in Taalhuis Den Haag
In Taalhuis Den Haag werken diverse taalpartners in de stad samen. As vrijwilliger helpt u laaggeletterden met advies over taal en geeft antwoord op taalvragen. U verwelkomt klanten en helpt hen bij de vraagstelling. En als dat nodig is, verwijst u door naar de taalaanbieders.

Vrijwilliger Taal in de bibliotheek
Wekelijks is er in alle bibliotheken Taal in de bibliotheek. Voor mensen die beter Nederlands willen spreken. Zij ontmoeten elkaar in de bibliotheek en oefenen de taal door met elkaar te praten. Onder leiding van een taalvrijwilliger.

Informatie en aanmelden
Taalvrijwilliger iets voor U? Meld u dan aan! Dat kan bij
Reka Deuten-Makkai (coördinator Taalhuis)
E-mail: reka.deuten-makkai@denhaag.nl
Tel: 070-3534501